Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe Regiegroep, uw Wijkwens

Heeft u een goed idee voor in uw straat, buurt of wijk maar ontbreekt het u aan de financiële middelen? Dan kunt u een beroep doen op een bijdrage van de gemeente.

Hij wordt vanaf heden beoordeeld door de nieuwe samengestelde Regiegroep Oost. Deze beoordeelt de aanvragen voor Dubbeldam, Stadspolders  en Sterrenburg.

Wanneer ondersteunt de gemeente een idee met een bijdrage?  Indien de wens betrekking heeft op bijv. leefbaarheid of veiligheid dan is een bijdrage mogelijk. De wijkwens kan zowel “fysiek” als “sociaal” zijn. Criteria voor een wijkwens vindt u o.a. op de site van de gemeente Dordrecht.

Hoe vraag je de bijdrage aan? Eigenlijk heel eenvoudig. Vul een formulier “aanvraag subsidie wijkwensen” in via de site van de gemeente (www.wijkendordrecht.nl/wijkwensen).

Vul hierop de gevraagde gegevens in. Geef daarin een goede omschrijving van de wijkwens. Schrijf kort en bondig aanleiding en motivatie en voor welke doelgroep de wijkwens is bedoeld.

Bijv. voor jongeren van 14 – 18 jaar, voor 65+ of een buurtactiviteit om het sociale contact te bevorderen.

Natuurlijk ook van belang om aan te geven om welk bedrag het gaat. Specificeer deze en laat evt. vergezeld gaan van offertes. Dat verduidelijkt de aanvraag.

Gegevens verzameld en ingevuld? Stuur dan het formulier op naar de gemeente of mail naar wijkwensen@dordrecht.nl. Alle info kunt u vinden op de site van de gemeente Dordrecht.

Geen internet? Bellen kan ook.

Uw vragen over het indienen van uw wijkwens, kunt u stellen aan de afdeling Gebiedsgerichtwerken. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 078 -70 4774.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Bijeenkomsten van de PCOB

DORDRECHT – Tot en met de zomervakantie staat er nog een aantal bijeenkomsten op de agenda …

Actueel

Vlag uit bij Hotel Pepernoot

DORDRECHT – Dubbeldammers Machiel Mol en Ronald Verburg hangen vast de vlag uit bij Hotel Pepernoot op …

Cultuur

Dorps Dubbeldam in boekvorm

DORDRECHT – De afgelopen jaren heeft de Dordtse tekenaar en auteur Ad Bakker vele verhalen over en …