Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Burgemeester bezoekt Dubbeldam en Stadspolders

“Weer een zeer nuttig en plezierig wijkbezoek”, schrijft burgemeester Wouter Kolff op zijn Facebook-pagina. Eind oktober bracht hij een bezoek, per fiets, aan Dubbeldam en Stadspolders. Hij maakte er kennis met vele bewoners, organisaties en instellingen.  

Op Facebook schrijft de burgemeester over zijn bezoek: “Als eerste bezocht ik restaurant Verhage Dordrecht in winkelcentrum de Bieshof in Stadspolders. De eigenaar organiseert regelmatig “koffie met een cop”, waarbij inwoners laagdrempelig in contact kunnen komen met hun wijkagent. Verder ontmoette ik een aantal betrokken en actieve mensen uit de wijk die zich inzetten voor leefbaarheid in de wijk. Tot slot ontmoette ik er mensen van ‘De Bron’, een kerkgenootschap waar veel activiteiten worden georganiseerd voor inwoners van de wijk.

Vervolgens bezocht ik de bibliotheek Stadspolders, waar ik een ontmoeting had met één van de wijkagenten en met mensen van het taalhuis. Hier wordt ondersteuning geboden aan mensen met een taalachterstand. Verder ontmoette ik Ragna Bottse van MEE Buurtwerk Oost, die zich inspant voor meer leefbaarheid en ontmoeting in de wijk.

Op het Pearl Buck-erf sprak ik met winkeliers die zich bezighouden met de leefbaarheid in de wijk en met 3 vrijwilligers die een laagdrempelige inloop organiseren voor buurtgenoten.

Op Dubbeldam bezocht ik het Damplein, het “hart” van de wijk. Door middel van placemaking (bewonersparticipatie) wordt dit plein opgeknapt. Ik ontmoette de voorzitter van de winkeliersvereniging. Verder bezocht ik wooncomplex ‘De Gravenhorst’ waar ik sprak met bestuurslid Marianne Hezemans en met enkele (buurt-)bewoners die spontaan hun woning openstelden.”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

‘Prachtige opbrengst’ Rommeldam

DORDRECHT – Rommeldam, de jaarlijkse rommelmarkt bij de Wijnstok in Dubbeldam heeft vorige week maar liefst 28.500 euro opgeleverd. Dat werd woensdagavond bekend gemaakt tijdens een afsluitende avond met alle medewerkers Een prachtbedrag, aldus de organisatie.. De opbrengst gaat voor het grootste deel naar het onderhoud en de vernieuwing van het kerkgebouw. Traditioneel gaat 2.000 euro naar de diaconie. Volgend jaar is Rommeldam op 24 mei.

Actueel

Rommeldam komt er weer aan

DORDRECHT – Het hele jaar door wordt door vrijwilligers toegewerkt naar die ene dag: Rommeldam. De 49e editie vindt op zaterdag 1 juni traditiegetrouw weer plaats op het plein voor kerk De Wijnstok in Dubbeldam, waar dit allemaal voor wordt georganiseerd. (Archieffoto en video: Stolk Fotografie)

Actueel

Eerste weggeefkast in Dubbeldam

DORDRECHT – Jugon Dordrecht, een vereniging die zich inzet voor minima, heeft de eerste weggeefkast in Dubbeldam geopend. De kast aan de Lijsterbesstraat staat symbool voor het versterken van verbinding, duurzaamheid en gemeenschap in de wijk. De weggeefkast is een plek waar iedereen producten kan doneren of meenemen wat men nodig heeft. Van levensmiddelen tot aan boeken en kleine cadeautjes; alles wat nog een ronde mee kan, is welkom. Dit initiatief is een mooie kans om elkaar te steunen in de wijk en te zorgen voor minder verspilling. Jugon nodigt alle buurtbewoners uit om deel te nemen aan de weggeefkast.