Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

24 juni Toertocht voor Stichting De Hoop in Dordrecht

Gratis toegang concert InSalvation voor deelnemers van 16-24 jaar.

Op zaterdag 24 juni vindt de zevende editie van de Toertocht plaats in en rondom Dordrecht. De opbrengst van de tocht, die onderdeel is van het sponsorevenement Cycle for Hope, komt ten goede aan het werk van De Hoop. De Hoop helpt bij verslaving en psychische problemen. Deelnemers van de tocht kunnen dit jaar kiezen uit vier verschillende afstanden: 80, 120, 160 en 200 kilometer. Jongeren (16-24 jaar) die deelnemen aan de Toertocht ontvangen een gratis kaartje voor het concert van InSalvation op 23 juni in Dordrecht.

De Toertocht vindt plaats op de laatste dag van de Week van Hoop. De tochten zijn geschikt voor de fietser die een mooie tocht wil maken en tegelijkertijd van betekenis wil zijn voor de medemens. Michel van Rijswoud, projectleider van Cycle for Hope: ‘De tochten starten en eindigen in Dordrecht. Met de vier verschillende routes biedt de Toertocht voor ieder wat wils. Hiermee is deze dagtocht geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde fietser. Dat blijkt ook wel uit het leeftijdsverschil tussen de oudste en jongste deelnemer: Boaz van Dalen is met zijn 10 jaar de jongste deelnemer ooit. De oudste deelnemer, Bert Bartels, is 71 jaar oud.’
Finish met Rondje Nederland De fietsers finishen tegelijk met de deelnemers aan Rondje Nederland, die dan 1200-1400 kilometer teamestafette achter de rug hebben in slechts 48 uur tijd.

Afgelopen editie haalden de deelnemers van Cycle for Hope €400.000 euro op. Ook dit jaar wordt er weer op diverse manieren geld ingezameld door de deelnemers van de tochten, bijvoorbeeld door benefietdiners of concerten.

Cycle for Hope De Toertocht maakt deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope, dat nog twee sponsortochten omvat. Van 22 tot 24 juni wordt het Rondje Nederland gefietst. In oktober volgt de Mountainbike tocht (MTB-Marathon). Inschrijven voor de Toertocht en MTB-tocht is nog steeds mogelijk via www.cycleforhope.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Kermis in Dubbeldam

DORDRECHT – Op het Damplein in Dubbeldam is het van woensdag 25 tot en met zondag 29 april weer tijd voor de jaarlijkse Koningskermis. Naast de attracties zijn er op woensdag en zondag extra activiteiten.

Actueel

VIDEO: Zomers Koningsspelen

DORDRECHT – Onder zomerse weersomstandigheden werden vandaag in het hele land de Koningsspelen gehouden. Onder meer de kinderen van de Julianaschool in Dubbeldam kwamen op het Sportcomplex van Sporting Delta en bij tennisclub TCD in actie. Een prettige bijkomstigheid was dat voor de gelegenheid het buitenbad van De Dubbel geopend was voor een verfrissende duik. Het Dubbeldamse buitenbad is vanaf volgende week officieel open.

Actueel

Beatrixschool beweegt met een doel

DORDRECHT – Ook de kinderen van de Beatrixschool in Dubbeldam kwamen in beweging in het kader van de Koningsspelen. Maar ook om een andere reden: om geld op te halen voor het Fonds Gehandicaptensport. In de afgelopen weken zijn er presentaties in alle groepen gegeven door mensen van een rolstoelbasketbalvereniging uit Ridderkerk. Voor dat doel werd vrijdag een sponsorloop gehouden. Die leverde het indrukwekkende bedrag van 6.000 euro op voor het goede doel.