Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Alzheimer Café “Het Parkhuis” op 16 december 2019

Maandag 16 december is er weer een Alzheimer Café  in “Het Parkhuis”.

Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houdt op maandagavond 16 december een ontmoetingsavond in samenwerking met “Het Parkhuis” Haaswijkweg Oost 69a, 3319GB  Dordrecht, tel. 078-622.00.00.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt ca. 21.30 uur.

De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

De stand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig voor het verkrijgen van mondelinge informatie, info-materiaal en boeken die er toe doen die u gratis kunt lenen.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

 

EROVER PRATEN HELP!

Dit is het thema van vanavond, er is geen speciale gast, u bent onze gast.

Vanavond geen podium, we gaan met elkaar in gesprek over de thema’s die op dit moment voor u relevant zijn.

Het muzikale intermezzo is vanavond in handen van Door Visser & Friends.

 

Voor informatie, voorlichting, lezingen in de regio: ga naar de website drechtsteden@alzheimer-nederland.nl

Aanmelding als vrijwilliger bij Irma C. van Milt-Bethlehem 078-618 02 89 – miltbeth@hetnet.nl

Bel voor vragen over dementie de Alzheimertelefoon 0800-5088: 7 dagen p.w. bereikbaar van 9 – 23 uur en kijk op www.alzheimer-nederland.nl en/of www.dementie.nl

. De volgende keer is op maandag 20 januari 2020

 

     

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Nieuw in Dubbeldam: Quist Schoenen & Outdoor

DORDRECHT – Dubbeldam heeft sinds woensdag weer een kwaliteitsschoenenzaak. In het voormalige pand van Kooijman Schoenen aan de Dubbelsteynlaan West 81 is voortaan Quist Schoenen & Outdoor te vinden. Herman en Ella Quist en hun dochter Lenneke zijn nieuwe gezichten in deze winkel. “Ons ultieme doel is om mensen comfortabel te laten lopen en om kwaliteit te bieden. Denk aan de nieuwste collecties van onder andere Gabor, Durea, Hartjes, Sioux, Mephisto, Finn Comfort, Xsensible, Joya, en Solidus”, vertelt Herman. “Daarnaast voeren we ook een sterk assortiment wandel- en outdoorschoenen van onder meer Meindl, Lowa, Lomer en Stadler. We besteden veel aandacht aan persoonlijk advies met voetmeting en voettypebepaling.”

Actueel

Grote zorgen en veel onvrede in Dubbelmonde

DORDRECHT – Naar aanleiding van het verhaal in Dordt Centraal van 20 maart over de haperende lift in het complex met aanleunwoningen van Dubbelmonde kwamen er op de redactie diverse meldingen binnen over misstanden bij de woonzorglocatie van PZC Dordrecht in Dubbelmonde. Over de lift, maar ook over de kwaliteit van de zorg in het naastgelegen verpleeghuis. We tekenden de verhalen op en legden ze voor aan de directie van de zorginstelling.

Actueel

Vragen aan college over defecte lift

DORDRECHT – Naar aanleiding van berichtgeving in Dordt Centraal over de defecte lift in Dubbelmonde heeft de VSP Dordrecht vragen gesteld aan de het college. In het wooncomplex in Dubbeldam kunnen de bewoners van honderd seniorenappartementen al sinds februari niet gebruik maken van de grote lift. Er is alleen een kleine lift beschikbaar, waardoor bewoners, bezoekers en zorgverleners vaak erg lang moeten wachten op de lift. Volgens PZC Dordrecht, verhuurder van de appartementen, is er sprake van overmacht. Een defect onderdeel van de lift is al die tijd niet leverbaar en het gaat ook nog wel even duren. De VSP wil weten of het college iets kan doen aan deze situatie. (Foto: Stolk Fotografie)