Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Alzheimer Café “Het Parkhuis” op maandag 21 oktober 2019

Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houdt op maandagavond 21 oktober een ontmoetingsavond in samenwerking met “Het Parkhuis” Haaswijkweg Oost 69a, 3319GB  Dordrecht, tel. 078-622.00.00.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt ca. 21.30 uur.

De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

De stand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig voor het verkrijgen van mondelinge informatie, info-materiaal en boeken die er toe doen die u gratis kunt lenen.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

 

DE ROL VAN DE CONSULTARTS BIJ EEN EUTHANASIEVERZOEK.

Te gast is Rik Haarmans, consultarts verbonden aan het Expertisecentrum euthanasie, voorheen de Levenseindekliniek.

Hij komt uitleg geven over de rol als consultarts, de procedure die gevolg wordt wanneer er een euthanasieverzoek is en de zorgvuldigheidseisen waar de arts zich aan moet houden. Ook wordt ingegaan op dementie en euthanasie, mede n.a.v. een recente uitspraak van de rechter waarbij een arts is vrijgesproken nadat ze euthanasie had toegepast bij iemand met dementie die op dat moment niet meer wilsbekwaam was.

Besproken wordt wat de gevolgen hiervan zouden kunnen zijn voor de euthanasiepraktijk in Nederland.

Het muzikaal intermezzo wordt verzorgd door het trio van Marcel Koster.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Zestig jaar godsdienstvorming op openbare scholen

DORDRECHT – De Interkerkelijke Stichting IKOS Dordrecht bestaat 60 jaar en vierde dat afgelopen week met een feestje op de verschillende scholen, waar zij het godsdienstig vormingsonderwijs ondersteunen. In Dordrecht geeft docent Marga Brouwer al 24 jaar les aan zo’n driehonderd leerlingen binnen het openbaar onderwijs. “Kinderen juichen bijna altijd als mijn les begint, zo leuk vinden ze het.”  IKOS Dordrecht bestaat uit elf verschillende kerkelijke stromingen die op allerlei manieren het vormingsonderwijs binnen de openbare scholen een warm hart toedragen en de docent ondersteunen. Het zestigjarig jubileum werd op verschillende Dordtse basisscholen gevierd met een theatervoorstelling van Janny Kok en Sterktheater. Vrijdag stond de voorstelling op OBS Dubbeldam op het programma.

Actueel

Eenzijdig ongeval op N3

DORDRECHT – Hulpdiensten kregen donderdagavond rond half tien een melding binnen van een beknelling op de N3 ter hoogte van de afslag Werkendam. Daar stond een auto met forse schade tegen de vangrail.  Vermoedelijk is de bestuurder in de middenberm tegen een verkeersbord gereden en vervolgens op de hoofdrijbaan tegen de vangrail gebotst. De bestuurder bleek niet bekneld te zitten. Hij kon zelf uit het voertuig komen en is naar het ziekenhuis gebracht. De hoofdrijbaan werd tijdelijk afgesloten om alles op te ruimen. Rond kwart over tien werd de weg weer vrijgegeven.

Cultuur

Theaterlessen voor kinderen

DORDRECHT – Kinderen die houden van zingen, dansen en acteren kunnen vrijdag 27 september deelnemen aan een proefles van Het KLEIN Toneel. De les voor kinderen van groep 3 en 4 start om 16.00 uur en voor kinderen van groep 5 en 6 start deze om 17.00 uur. Bij de Junior Theaterschool krijgen kinderen in hun eigen leeftijdscategorie en op hun eigen niveau spel, zang en dans aangeboden. Aan het eind van het seizoen laten de kinderen in een speciale les aan hun ‘fans’ zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd.