Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Alzheimer Café “Het Parkhuis” te Dordrecht

Maandag 15 januari 2018

Alzheimer Nederland Afd. Dordrecht e.o., Alblasserwaard en Vijfheerenlanden houdt op maandagavond 15 januari een ontmoetingsavond in samenwerking met “Het Parkhuis” Haaswijkweg Oost 69a, 3319GB Dordrecht, tel. 078-622.00.00.

De zaal gaat open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 en eindigt ca. 21.30 uur.

De toegang is gratis, voor consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd.

De stand van Alzheimer Nederland is op elke bijeenkomst aanwezig voor het verkrijgen van mondelinge informatie, info-materiaal en boeken die er toe doen, die u gratis kunt lenen.

De maandelijkse bijeenkomsten in het Alzheimer Café hebben tot doel een ieder te informeren over vormen van dementie, de gevolgen voor patiënt en familie en de nog altijd heersende taboes te doorbreken. Het Alzheimer Café is een ontmoetingsplaats voor mensen met dementie, hun familieleden, vrienden, professionals en andere belangstellenden. Vooraf en na afloop is er volop gelegenheid om met lotgenoten en beroepskrachten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

Op maandagavond 15 januari komen in het Alzheimer Café Conny Bouwer, projectleider, Janneke Hamers en/of Tom Verbaas, buurtsport coaches, alles vertellen over een nieuw laagdrempelig project dat op een andere manier een dagbesteding aanbied dat bestemd is voor mensen met een geheugenproblemen. Het aanbod moet zoveel mogelijk aansluiten bij de vraag die de mensen zelf hebben. Iedere maandagochtend is ‘Sporting Delta’ aan de Gravensingel 118 te Dordrecht geopend van 9.30 uur tot 11.30 uur waar dan ook altijd een dementieconsulent aanwezig zal zijn.

In de pauze verzorgt Sunny Side Up, het muzikale duo Maarten Teekens en Eefje Mesker, voor liedjes van toen en nu.

Voor informatie, voorlichting, lezingen, in de regio:[email protected]

Aanmelding als vrijwilliger Irma C. van Milt-Bethlehem 078-618 02 89 – [email protected]

Bel voor vragen over dementie de Alzheimertelefoon 0800-5088: 7 dagen p.w. bereikbaar van 9 – 23 uur en kijk op www.alzheimer-nederland.nl en/of www.dementie.nl

De volgende keer is op 19 februari 2018

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Vermist Dubbeldam-bord als cadeautje weer terug

DORDRECHT – Mysterie in Dubbeldam. Vorige week was opeens het kombord op het Damplein verdwenen. Het Dubbeldam-bord, in 2014 geplaatst als herinnering aan de tijd dat het een zelfstandig dorp was, was ‘netjes’ verwijderd en door onbekenden meegenomen. Afgelopen weekend hing het er weer, ingepakt en met groetjes van de Pakjespiet.

Actueel

Weer geen Avondvierdaagse? Dan organiseren we er zelf één!

DORDRECHT – Helaas…Dit jaar weer geen Avondvierdaagse. Waarom bedenken we niet een kleinschalig alternatief voor de buurt en school?, bedachten Mariëlle Greven en Fieneke Lotgerink uit Dubbeldam. Dat werd de ‘home-editie’, die afgelopen week met veel plezier werd gelopen door vijftien kinderen en drie volwassenen.  

Actueel

‘Watertuin’ makkelijker dan je denkt

DORDRECHT – Rick en Eva met hun kinderen verhuisden vorig jaar naar een hoekwoning op de grens van Dubbeldam en Dordrecht. “We besloten om de tuin meteen helemaal waterproof te maken”, zegt Rick. En met subsidie van het waterschap is dat gelukt. Wateroverlast behoort tot het verleden.