Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Biljart Club Dubbeldam BCD zoekt nieuwe leden

BCD biljart in de Gravenhorst in Dubbeldam. Het senioren complex heeft een grondige renovatie ondergaan , zo ook de biljartruimte. Hoewel de renovatie van de Gravenhorst in de eindfase is, kunnen de biljarters van BCD nu al hun caramboles maken in een frisse moderne ruimte, waar 2 biljarts staan.  BCD speelt in 4 teams, die ingedeeld zijn naar moyenne. Gezelligheid is belangrijk in onze vereniging, terwijl  iedereen zijn uiterste best doet op zijn niveau . Verdeeld over de 4 teams worden moyennes gespeeld van 0,5 tot 3.De leden kwamen van oorsprong uit de Gravenhorst zelf, maar in de loop van tijd is dat wel veranderd. Naast Dubbeldam komen de leden uit Sterrenburg, Wielwijk, Stadspolders, Oudelands Hoek, De Staart en ook uit Papendrecht.
Bent u al langer van plan een balletje te stoten, loop dan eens binnen op onze wedstrijddagen.
U bent van harte welkom op de volgende dagen, maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdagmorgen en vrijdagmiddag.

Wenst u meer informatie dan kunt u contact opnemen met

Jan van der Plank
(secretaris)

janvanderplank@lijbrandt.nl
06 33 825 643

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Politiek Gezien: horeca in het Hof?

DORDRECHT – Ben Corino doet wekelijks verslag van de (politieke) actualiteit in Dordrecht en de Drechtsteden. Deze week nog maar eens over de tegenvallende bezoekersaantallen van Het Hof van Nederland en de annexatie van Dubbeldam, deze week een halve eeuw geleden.

Actueel

Wie kweekt de hoogste zonnebloem?

DORDRECHT – Wie kweekt de hoogste zonnebloem? De gemeente Dordrecht heeft hiervoor een wedstrijd uitgeschreven. Wie uiterlijk 24 september een foto instuurt van zichzelf met de opgekweekte zonnebloem maakt kans op leuke prijzen. De heer en mevrouw Van de Nadordt uit Dubbeldam zijn ongetwijfeld één van de kanshebbers. Maandag pakten ze de rolmaat erbij en kwamen tot een geschatte hoogte van liefst 2,90 meter. Ook een tweede exemplaar is het echtpaar al ruim boven het hoofd gegroeid. Op 30 september, als de bloemen op zijn hoogst zijn, worden de winnaars bekend gemaakt. Ook deze bloemen aan de Van Deysselstraat kunnen dus nog even doorgroeien. Leuk weetje: het Guinness World Record staat op liefst 9,17 meter, in 2015 behaald door een kweker in Duitsland. Meedoen met de Dordtse wedstrijd? Kijk op groenblauwdordrecht.nl.

Actueel

Herdenking Dubbeldam

DORDRECHT – Het is vandaag (woensdag 1 juli) precies 50 jaar geleden dat Dubbeldam ophield te bestaan als zelfstandige gemeente. Om stil te staan bij dit historische feit zijn twee activiteiten georganiseerd. Op het Damplein werd dinsdag 30 juni een plechtigheid gehouden en vanmiddag wordt op het Stadskantoor een foto-expositie geopend. Initiatiefnemers zijn Hans Berrevoets en Wim van de Pol. Berrevoets: “Het is belangrijk om de achtergrond uit te dragen, de geschiedenis te verbeelden en levend te houden. Het vergroot de gemeenschapszin.” Lees het hele artikel in de midweekeditie van Dordt Centraal!