Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Creatief Leven: Nieuwe aanpak van eenzaamheid in Dordrecht

Creatief Leven is een initiatief van MEE Buurtwerk Oost. De cursus is bedoeld voor iedereen die weleens eenzaam is, zowel jong als oud. Centraal staat het zelf creatief aan de slag gaan met gevoelens van eenzaamheid.

Inhoud bijeenkomsten

Tijdens acht bijeenkomsten maak je een positieve omslag in je leven door op zoek te gaan naar je eigen waarden, interesses en vaardigheden. Je wordt zowel individueel als in een klein groepsverband gecoacht. Op een creatieve manier, met eenvoudige opdrachten, leer je je gevoelens van eenzaamheid zelf aan te pakken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Zelfbewust zijn, keuzes maken, aanpakken van je plannen
  • Gehoor geven aan je eigen wensen of behoeften
  • We maken gebruik van de kracht van de groep
  • Meer initiatief durven nemen door het ontwikkelen van zelfvertrouwen

Walk For Fit

Onder begeleiding van WALK FOR (F)IT wordt er tijdens de bijeenkomsten met elkaar gewandeld en worden er oefeningen gedaan. Alle leeftijden en niveaus kunnen hieraan meedoen. Ook ontvang je tips over voeding, leefstijl en houding. Zo leer je jouw leven in eigen hand te nemen.

Na deelname sta je prettiger in het leven. Alle kennis en vaardigheden die je opdoet, helpen je daarbij.

Start Creatief Leven: 12 september 2017

  • Wanneer: Vanaf 12 september om de week op dinsdag van 9:00 tot 12:00 uur.
  • Locatie: Cultureel Centrum Sterrenburg, Dalmeyerplein 10, 3318 CB, Dordrecht.
  • Kosten: 75 euro per persoon, inclusief koffie of thee, werkboek Creatief Leven, materiaal voor de bijeenkomsten en trainingen van WALK FOR (F)IT.
  • Meedoen? Meld je vóór 5 september aan bij Viveca Chatlein via 078-654 97 47 of onderstaand aanmeldformulier. Even langs komen kan uiteraard ook!

Aanmeldformulier

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Tweewielrijders gewaarschuwd op Damplein

Handhaving Dordrecht controleert de laatste week regelmatig op overtredingen door fietsers op het Damplein.

Actueel

Thuis in Stadspolders en Dubbeldam

DORDRECHT – In de wijken Stadpolders en Dubbeldam wordt vrijdag weer een nieuwe editie van wijkmagazine Thuis in Stadspolders & Dubbeldam huis-aan-huis verspreid. Ook deze uitgave staat weer vol met uiteenlopende verhalen uit deze wijken. Onze redacteur ging langs op basisschool Geert Groote, interviewde de 62-jarige bodybuildingkampioen Willy Heuser en ging langs in de showtuin van Steenplaza. Verder aandacht voor de loopgroep Stadspolders en de bijzondere Gambia-reis die enkele examenleerlingen van het Insula College jaarlijks maken. Tips voor een volgende editie? Mail ze naar redactie@dordtcentraal.nl. Wie niet in Dubbeldam woont, maar wel graag het wijkmagazine wil lezen, kan de digitale versie terugvinden op www.dordtcentraal.nl (‘Lees specials online’).

Actueel

Koffie met een Cop voortaan bij De Plus

DORDRECHT – Het maandelijkse spreekuur van de wijkagenten van Dubbeldam wordt vanaf deze maand gehouden in Plus ’t Lam aan de Dubbelsteynlaan West 86-92. Er is van locatie gewisseld, de Koffie met een Cop werd tot nu toe in de bibliotheek in de Gravenhorst gehouden, omdat wijkagenten Esmeralda Folkersma en Linda van Zwieten nog meer mensen willen bereiken en een breder publiek. Donderdag 5 september zijn de wijkagenten van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig in Plus ’t Lam.