Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Creatief Leven: Nieuwe aanpak van eenzaamheid in Dordrecht

Creatief Leven is een initiatief van MEE Buurtwerk Oost. De cursus is bedoeld voor iedereen die weleens eenzaam is, zowel jong als oud. Centraal staat het zelf creatief aan de slag gaan met gevoelens van eenzaamheid.

Inhoud bijeenkomsten

Tijdens acht bijeenkomsten maak je een positieve omslag in je leven door op zoek te gaan naar je eigen waarden, interesses en vaardigheden. Je wordt zowel individueel als in een klein groepsverband gecoacht. Op een creatieve manier, met eenvoudige opdrachten, leer je je gevoelens van eenzaamheid zelf aan te pakken. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Zelfbewust zijn, keuzes maken, aanpakken van je plannen
  • Gehoor geven aan je eigen wensen of behoeften
  • We maken gebruik van de kracht van de groep
  • Meer initiatief durven nemen door het ontwikkelen van zelfvertrouwen

Walk For Fit

Onder begeleiding van WALK FOR (F)IT wordt er tijdens de bijeenkomsten met elkaar gewandeld en worden er oefeningen gedaan. Alle leeftijden en niveaus kunnen hieraan meedoen. Ook ontvang je tips over voeding, leefstijl en houding. Zo leer je jouw leven in eigen hand te nemen.

Na deelname sta je prettiger in het leven. Alle kennis en vaardigheden die je opdoet, helpen je daarbij.

Start Creatief Leven: 12 september 2017

  • Wanneer: Vanaf 12 september om de week op dinsdag van 9:00 tot 12:00 uur.
  • Locatie: Cultureel Centrum Sterrenburg, Dalmeyerplein 10, 3318 CB, Dordrecht.
  • Kosten: 75 euro per persoon, inclusief koffie of thee, werkboek Creatief Leven, materiaal voor de bijeenkomsten en trainingen van WALK FOR (F)IT.
  • Meedoen? Meld je vóór 5 september aan bij Viveca Chatlein via 078-654 97 47 of onderstaand aanmeldformulier. Even langs komen kan uiteraard ook!

Aanmeldformulier

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Bachproject MOC Dubbelsteyn in stijl afsluiten

DORDRECHT – Ter gelegenheid van de 333ste geboortedag van componist J.S. Bach staat het zomermiddagconcert van Muziekcentrum Dubbelsteyn op zaterdag 23 juni geheel in het teken van deze inspirerende componist. Leerlingen van alle instrumentgroepen zullen solo of als ensemble muziek laten horen van verschillende momenten uit het leven van Bach. Daarnaast zijn de leerlingen en docenten gekleed alsof ze in de tijd van Bach leefden. Het gratis concert vindt plaats in De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70, en begint om 14.30 uur.

Actueel

VIDEO: Bijenvolken verwijderd uit Dubbeldamse woonwijk

DORDRECHT – Imkers zijn van een paar dagen bezig geweest met het verwijderen van twee bijenvolken uit een plantsoen aan de Couperusstraat in Dubbeldam. Het duurde vooral zo lang, omdat het niet om één, maar om twee volken bleek te gaan, vertelt imker Jelle van der Veen.

Actueel

Bijenvolken verwijderd uit Dubbeldamse woonwijk

DORDRECHT – Imkers zijn van een paar dagen bezig geweest met het verwijderen van twee bijenvolken uit een plantsoen aan de Couperusstraat in Dubbeldam. Het duurde vooral zo lang, omdat het niet om één, maar om twee volken bleek te gaan, vertelt imker Jelle van der Veen.