Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dankbaar terugkijken op de Week van Hoop

Van 17 t/m 23 juni hield De Hoop de Week van Hoop. De christelijke ggz-instelling voor psychische en verslavingszorg opende de poorten om mensen een inkijkje te geven in wat er allemaal gebeurt bij De Hoop.

Op zondag begonnen we met een Lofprijsspecial, waarin voorganger Danny Dane inging op het thema van de week: Verhalen van Hoop. Medewerker en oud-cliënt René vertelde de bezoekers hoe hij, na op jonge leeftijd misbruikt te zijn, zijn heil zocht in verslavende middelen en hoe God hem een ander leven gaf.
Woensdag waren er op verschillende locaties in het land seminars over onderwerpen als zelfafwijzing en de vaak verborgen problematiek van gezinnen waarin iemand verslaafd is.
Donderdag was voor de dames: er was een Ladiesnight met Hanneke van Dam, die jarenlang in Mongolië werkte met verslaafde mensen. Zij vertelde hoe wij ons open kunnen stellen voor Gods Geest om zo onze naaste te helpen. Ook deed voormalig cliënte Renate haar levensverhaal. Zij werd op jonge leeftijd afgestaan door haar moeder en ging van pleeggezin naar pleeggezin, wanhopig op zoek naar liefde.

Op zaterdag werd de open dag gehouden. Er was een hoofdprogramma waarin werd gezongen tot eer van God en waarin werd geluisterd naar Hans Maat, oprichter van de band Sela en directeur van het Evangelisch Werkverband. Ook hij sprak over hoe we onze naaste kunnen helpen en hoop kunnen geven. Buiten was er een gezellige markt. Op het foodcourt genoten de bezoekers van de koffie, gemaakt door een echte barista. De kinderen smulden van popcorn en limonade. Er was de mogelijkheid tot een rondwandeling over het terrein en de bezoekers konden meedoen aan wetenschappelijk onderzoek door een vragenlijst in te vullen over het onderwerp ‘Overgave’.
Aan het eind van de middag kwamen de wielrenners binnen van de sponsorfietstochten van Cycle for Hope. Het ging om zowel de deelnemers van de Toertocht en de Ladiesride als van Rondje Nederland. Cycle for Hope bracht maar liefst € 275.000 op, geld dat ten goede zal komen aan de cliënten van De Hoop. De fietsers kregen natuurlijk een warm welkom!
Albert Mout, die de Week van Hoop coördineerde, zei: “We kijken dankbaar terug. Het gaat niet alleen om het laten zien van het werk van De Hoop. We willen juist laten zien hoe God mensenlevens verandert. Ik geloof dat dat gelukt is. We hebben weer nieuwe Verhalen van Hoop geschreven!”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Bewoners Dubbelmonde genieten van concert Pro Patria

DORDRECHT – De bewoners van zorgcomplex Dubbelmonde aan de Koningsstraat werden maandagavond getrakteerd op een openluchtconcert van muziekvereniging Pro Patria. De weersomstandigheden waren uitgesproken goed en vele bewoners hadden zich buiten verzameld, zittend op een terrasstoel of rollator. Normaliter repeteert de vereniging op maandagavond in haar eigen verenigingsgebouw in Dubbeldam, maar ditmaal werd de buitenlucht verkozen om het gevarieerde repertoire ten gehore te brengen. Ook de jonge muzikanten van TOPP (Toekomstorkest Pro Patria) hadden een aandeel in het programma. Na afloop werd het orkest door de activiteitenbegeleiding van Dubbelmonde uitgenodigd om volgend jaar terug te komen en werd deze muzikale avond besloten met een kopje koffie of thee voor alle bezoekers en muzikanten.

Cultuur

Bachproject MOC Dubbelsteyn in stijl afsluiten

DORDRECHT – Ter gelegenheid van de 333ste geboortedag van componist J.S. Bach staat het zomermiddagconcert van Muziekcentrum Dubbelsteyn op zaterdag 23 juni geheel in het teken van deze inspirerende componist. Leerlingen van alle instrumentgroepen zullen solo of als ensemble muziek laten horen van verschillende momenten uit het leven van Bach. Daarnaast zijn de leerlingen en docenten gekleed alsof ze in de tijd van Bach leefden. Het gratis concert vindt plaats in De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70, en begint om 14.30 uur.

Actueel

VIDEO: Bijenvolken verwijderd uit Dubbeldamse woonwijk

DORDRECHT – Imkers zijn van een paar dagen bezig geweest met het verwijderen van twee bijenvolken uit een plantsoen aan de Couperusstraat in Dubbeldam. Het duurde vooral zo lang, omdat het niet om één, maar om twee volken bleek te gaan, vertelt imker Jelle van der Veen.