Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dankbaar terugkijken op de Week van Hoop

Van 17 t/m 23 juni hield De Hoop de Week van Hoop. De christelijke ggz-instelling voor psychische en verslavingszorg opende de poorten om mensen een inkijkje te geven in wat er allemaal gebeurt bij De Hoop.

Op zondag begonnen we met een Lofprijsspecial, waarin voorganger Danny Dane inging op het thema van de week: Verhalen van Hoop. Medewerker en oud-cliënt René vertelde de bezoekers hoe hij, na op jonge leeftijd misbruikt te zijn, zijn heil zocht in verslavende middelen en hoe God hem een ander leven gaf.
Woensdag waren er op verschillende locaties in het land seminars over onderwerpen als zelfafwijzing en de vaak verborgen problematiek van gezinnen waarin iemand verslaafd is.
Donderdag was voor de dames: er was een Ladiesnight met Hanneke van Dam, die jarenlang in Mongolië werkte met verslaafde mensen. Zij vertelde hoe wij ons open kunnen stellen voor Gods Geest om zo onze naaste te helpen. Ook deed voormalig cliënte Renate haar levensverhaal. Zij werd op jonge leeftijd afgestaan door haar moeder en ging van pleeggezin naar pleeggezin, wanhopig op zoek naar liefde.

Op zaterdag werd de open dag gehouden. Er was een hoofdprogramma waarin werd gezongen tot eer van God en waarin werd geluisterd naar Hans Maat, oprichter van de band Sela en directeur van het Evangelisch Werkverband. Ook hij sprak over hoe we onze naaste kunnen helpen en hoop kunnen geven. Buiten was er een gezellige markt. Op het foodcourt genoten de bezoekers van de koffie, gemaakt door een echte barista. De kinderen smulden van popcorn en limonade. Er was de mogelijkheid tot een rondwandeling over het terrein en de bezoekers konden meedoen aan wetenschappelijk onderzoek door een vragenlijst in te vullen over het onderwerp ‘Overgave’.
Aan het eind van de middag kwamen de wielrenners binnen van de sponsorfietstochten van Cycle for Hope. Het ging om zowel de deelnemers van de Toertocht en de Ladiesride als van Rondje Nederland. Cycle for Hope bracht maar liefst € 275.000 op, geld dat ten goede zal komen aan de cliënten van De Hoop. De fietsers kregen natuurlijk een warm welkom!
Albert Mout, die de Week van Hoop coördineerde, zei: “We kijken dankbaar terug. Het gaat niet alleen om het laten zien van het werk van De Hoop. We willen juist laten zien hoe God mensenlevens verandert. Ik geloof dat dat gelukt is. We hebben weer nieuwe Verhalen van Hoop geschreven!”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Artilleriemonument Dubbeldam verplaatst

DORDRECHT – Na de herinrichting van het Damplein was het Artilleriemonument al een klein stukje opgeschoven. Op verzoek van de Stichting Artilleriemonument Dubbeldam is het nu opnieuw verplaatst. Het monument staat nu net buiten het plein, op de hoek van de Elzenlaan en de Dubbelsteijnlaan-Oost. Deze locatie is geschikter om de jaarlijkse herdenking te houden. Elk jaar in mei wordt de inzet van het artillerieregiment van het Nederlandse leger herdacht die in mei 1940 probeerde de opmars van de Duitsers probeerden te stuiten. Daarbij sneuvelden zes leden van de afdeling. Hun namen zijn op de zuil zijn vermeld.

Actueel

De Dubbel dicht voor renovatie

DORDRECHT – De zwemleskinderen van De Dubbel hebben een brief ontvangen over de langverwachte renovatie van het Dubbeldamse zwembad. Als alles volgens plan verloopt, gaat het bad in september dicht voor de verbouwing. Die moet in juni 2020 afgerond zijn. De hoop is dat vanaf de start van het buitenseizoen in mei van dat jaar weer gezwommen kan worden in De Dubbel.

Actueel

VIDEO: Honderden karpers uitgezet in Dordtse vijvers en singels

DORDRECHT – De visstand in de Dordtse singels en vijvers is de laatste jaren flink uitgedund. Baggerwerkzaamheden, vroeg intredende winters en bevissing door aalscholvers zijn belangrijke oorzaken. De Verenigde Hengelsport Regio Dordt (VHRD), een club met meer dan drieduizend leden, gaat daar verandering in brengen. Zaterdag werden honderden karpers en andere soorten uitgezet bij de vijver naast Winkelcentrum Sterrenburg. Daarna komen de Nassauweg, de Gravensingel, Haaswijkweg en het Simon Vestdijk-erf aan de beurt.