Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dankbaar terugkijken op de Week van Hoop

Van 17 t/m 23 juni hield De Hoop de Week van Hoop. De christelijke ggz-instelling voor psychische en verslavingszorg opende de poorten om mensen een inkijkje te geven in wat er allemaal gebeurt bij De Hoop.

Op zondag begonnen we met een Lofprijsspecial, waarin voorganger Danny Dane inging op het thema van de week: Verhalen van Hoop. Medewerker en oud-cliënt René vertelde de bezoekers hoe hij, na op jonge leeftijd misbruikt te zijn, zijn heil zocht in verslavende middelen en hoe God hem een ander leven gaf.
Woensdag waren er op verschillende locaties in het land seminars over onderwerpen als zelfafwijzing en de vaak verborgen problematiek van gezinnen waarin iemand verslaafd is.
Donderdag was voor de dames: er was een Ladiesnight met Hanneke van Dam, die jarenlang in Mongolië werkte met verslaafde mensen. Zij vertelde hoe wij ons open kunnen stellen voor Gods Geest om zo onze naaste te helpen. Ook deed voormalig cliënte Renate haar levensverhaal. Zij werd op jonge leeftijd afgestaan door haar moeder en ging van pleeggezin naar pleeggezin, wanhopig op zoek naar liefde.

Op zaterdag werd de open dag gehouden. Er was een hoofdprogramma waarin werd gezongen tot eer van God en waarin werd geluisterd naar Hans Maat, oprichter van de band Sela en directeur van het Evangelisch Werkverband. Ook hij sprak over hoe we onze naaste kunnen helpen en hoop kunnen geven. Buiten was er een gezellige markt. Op het foodcourt genoten de bezoekers van de koffie, gemaakt door een echte barista. De kinderen smulden van popcorn en limonade. Er was de mogelijkheid tot een rondwandeling over het terrein en de bezoekers konden meedoen aan wetenschappelijk onderzoek door een vragenlijst in te vullen over het onderwerp ‘Overgave’.
Aan het eind van de middag kwamen de wielrenners binnen van de sponsorfietstochten van Cycle for Hope. Het ging om zowel de deelnemers van de Toertocht en de Ladiesride als van Rondje Nederland. Cycle for Hope bracht maar liefst € 275.000 op, geld dat ten goede zal komen aan de cliënten van De Hoop. De fietsers kregen natuurlijk een warm welkom!
Albert Mout, die de Week van Hoop coördineerde, zei: “We kijken dankbaar terug. Het gaat niet alleen om het laten zien van het werk van De Hoop. We willen juist laten zien hoe God mensenlevens verandert. Ik geloof dat dat gelukt is. We hebben weer nieuwe Verhalen van Hoop geschreven!”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Parkhuis kiest voor zonne-energie

DORDRECHT – Op het dak van het Parkhuis aan de Haaswijkweg Oost zijn 480 zonnepanelen geplaatst. Ook op het dak van de Werkplaats aan de Egstraat liggen sinds kort zo’n zestig panelen. En daarnaast komen er op het dak van het Dijckhuis voor het einde van het jaar nog eens 166 zonnepanelen. In totaal leveren deze panelen een jaarlijkse besparing op van 18.000 euro op de elektriciteitsrekening van de zorginstelling. De Werkplaats gaat vrijwel geheel op zonne-energie draaien, de hoofdlocatie voor 10 tot 15 procent en het Dijckhuis voor ongeveer 25 procent.

Actueel

Kweekschoolklas na vijftig jaar weer bijeen

DORDRECHT – Vijftig jaar geleden zaten ze samen op de kweekschool in Dordrecht. Eerst aan de Binnen Walevest, later aan de Hugo van Gijnweg. Inmiddels zijn ze allemaal in de zeventig. Tijd voor een reünie, vonden Ger Sels, Bas de Koning, Ed Hanewinckel. Bijna de complete klas werd opgespoord. Gisteren was het moment van weerzien.

Actueel

Megadrukte bij Ladies Night in kerstsfeer

DORDRECHT – Gezien de toeloop woensdagavond tijdens de Ladies Night bij Tuinwereld Dordrecht kijken veel mensen uit naar de feestmaand. Het was zo druk dat het vinden van een parkeerplaats een uitdaging was. Het restaurant moest zelfs tijdelijk de deuren sluiten, omdat anders de wachttijden te veel zouden oplopen. Natuurlijk is er de komende tijd ook nog volop gelegenheid om de kerstsfeer te komen proeven in het tuincentrum aan de Provincialeweg.