Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dankbaar terugkijken op de Week van Hoop

Van 17 t/m 23 juni hield De Hoop de Week van Hoop. De christelijke ggz-instelling voor psychische en verslavingszorg opende de poorten om mensen een inkijkje te geven in wat er allemaal gebeurt bij De Hoop.

Op zondag begonnen we met een Lofprijsspecial, waarin voorganger Danny Dane inging op het thema van de week: Verhalen van Hoop. Medewerker en oud-cliënt René vertelde de bezoekers hoe hij, na op jonge leeftijd misbruikt te zijn, zijn heil zocht in verslavende middelen en hoe God hem een ander leven gaf.
Woensdag waren er op verschillende locaties in het land seminars over onderwerpen als zelfafwijzing en de vaak verborgen problematiek van gezinnen waarin iemand verslaafd is.
Donderdag was voor de dames: er was een Ladiesnight met Hanneke van Dam, die jarenlang in Mongolië werkte met verslaafde mensen. Zij vertelde hoe wij ons open kunnen stellen voor Gods Geest om zo onze naaste te helpen. Ook deed voormalig cliënte Renate haar levensverhaal. Zij werd op jonge leeftijd afgestaan door haar moeder en ging van pleeggezin naar pleeggezin, wanhopig op zoek naar liefde.

Op zaterdag werd de open dag gehouden. Er was een hoofdprogramma waarin werd gezongen tot eer van God en waarin werd geluisterd naar Hans Maat, oprichter van de band Sela en directeur van het Evangelisch Werkverband. Ook hij sprak over hoe we onze naaste kunnen helpen en hoop kunnen geven. Buiten was er een gezellige markt. Op het foodcourt genoten de bezoekers van de koffie, gemaakt door een echte barista. De kinderen smulden van popcorn en limonade. Er was de mogelijkheid tot een rondwandeling over het terrein en de bezoekers konden meedoen aan wetenschappelijk onderzoek door een vragenlijst in te vullen over het onderwerp ‘Overgave’.
Aan het eind van de middag kwamen de wielrenners binnen van de sponsorfietstochten van Cycle for Hope. Het ging om zowel de deelnemers van de Toertocht en de Ladiesride als van Rondje Nederland. Cycle for Hope bracht maar liefst € 275.000 op, geld dat ten goede zal komen aan de cliënten van De Hoop. De fietsers kregen natuurlijk een warm welkom!
Albert Mout, die de Week van Hoop coördineerde, zei: “We kijken dankbaar terug. Het gaat niet alleen om het laten zien van het werk van De Hoop. We willen juist laten zien hoe God mensenlevens verandert. Ik geloof dat dat gelukt is. We hebben weer nieuwe Verhalen van Hoop geschreven!”

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Klanten blij met opening vernieuwde Plus ’t Lam

DORDRECHT – De plattegronden lagen klaar, want niets staat meer op dezelfde plek. Vanmorgen om 09.00 uur werd Plus ’t Lam feestelijk geopend voor alle klanten. Zij waren in groten getale naar het openingsfeest gekomen. Ze zijn blij dat hun vertrouwde supermarkt de deuren weer opent. Eigenaar Pel ’t Lam is sprakeloos door de grote opkomst. Zijn droom is uitgekomen. Plus ’t Lam aan het Damplein is maar liefst anderhalf keer zo groot.

Actueel

VIDEO: Vaten en jerrycans gedumpt

DORDRECHT – Op Sportpark Schenkeldijk zijn vanmorgen 24 gedumpte jerrycans en zes grote vaten aangetroffen. Agenten vroegen assistentie van de brandweer. Die controleerde of er geen sprake was van lekkage. Dat was niet het geval, dus een gespecialiseerd kan de spullen op komen halen. Vermoedelijk gaat het om afval van drugsproductie.

Actueel

Vaten en jerrycans gedumpt op sportpark

DORDRECHT – Op Sportpark Schenkeldijk zijn vanmorgen 24 gedumpte jerrycans en zes grote vaten aangetroffen. Agenten vroegen assistentie van de brandweer. Die controleerde of er geen sprake was van lekkage. Dat was niet het geval, dus een gespecialiseerd kan de spullen op komen halen. Vermoedelijk gaat het om afval van drugsproductie.