Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse ouderenbonden: houd uw geheugen fit

Op woensdag 31 oktober organiseren de drie Dordtse ouderenbonden een themabijeenkomst met als titel: Houd uw geheugen fit! Deze bijeenkomst is in De Gravin (Dubbeldam). Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

Ouderen wordt regelmatig voorgehouden hoe zij lichaam en onze geest in een goede conditie moeten houden. Professor Erik Scherder zei daarover: “Beweging baat het brein van de wieg tot het graf”. “Maar niet alleen bewegen is voor ons belangrijk. Annemarie Zunderdorp en Miranda Mol, medewerkers van het Parkhuis, zullen ons daar uitgebreid over informeren”, aldus de uitnodiging.
Zie ook de uitnodiging op BUURbook.

Waar ‘De Gravin’ (Gravenhorst), Vijverlaan 1004 in Dubbeldam, te bereiken met buslijn 2, halte Gravenhorst.

Wanneer en hoe laat? Woensdag 31 oktober 2018, van 14.00 uur tot 16.15 uur (de zaal is open vanaf 13.30 uur). Er is een pauze met een kopje koffie of thee.

 

De bijeenkomst wordt deze keer georganiseerd door de Dordtse Seniorenbond. Alle leden, van alle ouderenbonden, zijn welkom!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Parkhuis kiest voor zonne-energie

DORDRECHT – Op het dak van het Parkhuis aan de Haaswijkweg Oost zijn 480 zonnepanelen geplaatst. Ook op het dak van de Werkplaats aan de Egstraat liggen sinds kort zo’n zestig panelen. En daarnaast komen er op het dak van het Dijckhuis voor het einde van het jaar nog eens 166 zonnepanelen. In totaal leveren deze panelen een jaarlijkse besparing op van 18.000 euro op de elektriciteitsrekening van de zorginstelling. De Werkplaats gaat vrijwel geheel op zonne-energie draaien, de hoofdlocatie voor 10 tot 15 procent en het Dijckhuis voor ongeveer 25 procent.

Actueel

Kweekschoolklas na vijftig jaar weer bijeen

DORDRECHT – Vijftig jaar geleden zaten ze samen op de kweekschool in Dordrecht. Eerst aan de Binnen Walevest, later aan de Hugo van Gijnweg. Inmiddels zijn ze allemaal in de zeventig. Tijd voor een reünie, vonden Ger Sels, Bas de Koning, Ed Hanewinckel. Bijna de complete klas werd opgespoord. Gisteren was het moment van weerzien.

Actueel

Megadrukte bij Ladies Night in kerstsfeer

DORDRECHT – Gezien de toeloop woensdagavond tijdens de Ladies Night bij Tuinwereld Dordrecht kijken veel mensen uit naar de feestmaand. Het was zo druk dat het vinden van een parkeerplaats een uitdaging was. Het restaurant moest zelfs tijdelijk de deuren sluiten, omdat anders de wachttijden te veel zouden oplopen. Natuurlijk is er de komende tijd ook nog volop gelegenheid om de kerstsfeer te komen proeven in het tuincentrum aan de Provincialeweg.