Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse ouderenbonden: houd uw geheugen fit

Op woensdag 31 oktober organiseren de drie Dordtse ouderenbonden een themabijeenkomst met als titel: Houd uw geheugen fit! Deze bijeenkomst is in De Gravin (Dubbeldam). Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

Ouderen wordt regelmatig voorgehouden hoe zij lichaam en onze geest in een goede conditie moeten houden. Professor Erik Scherder zei daarover: “Beweging baat het brein van de wieg tot het graf”. “Maar niet alleen bewegen is voor ons belangrijk. Annemarie Zunderdorp en Miranda Mol, medewerkers van het Parkhuis, zullen ons daar uitgebreid over informeren”, aldus de uitnodiging.
Zie ook de uitnodiging op BUURbook.

Waar ‘De Gravin’ (Gravenhorst), Vijverlaan 1004 in Dubbeldam, te bereiken met buslijn 2, halte Gravenhorst.

Wanneer en hoe laat? Woensdag 31 oktober 2018, van 14.00 uur tot 16.15 uur (de zaal is open vanaf 13.30 uur). Er is een pauze met een kopje koffie of thee.

 

De bijeenkomst wordt deze keer georganiseerd door de Dordtse Seniorenbond. Alle leden, van alle ouderenbonden, zijn welkom!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Sloop gestart bij Parkhuis

DORDRECHT – De voormalige zusterflat van Het Parkhuis, het mortuarium, het facilitaire centrum en kantoren rond het verpleeghuis aan de Haaswijkweg Oost 69A worden gesloopt. De bedoeling is dat over drie jaar nieuwbouw gerealiseerd is op de plekken waar nu gesloopt wordt. Die nieuwbouw zal ruimte bieden om alle 108 bewoners van Het Parkhuis een eigen wooneenheid te geven. Deze week is gestart met het sloopwerk.

Actueel

Artilleriemonument Dubbeldam verplaatst

DORDRECHT – Na de herinrichting van het Damplein was het Artilleriemonument al een klein stukje opgeschoven. Op verzoek van de Stichting Artilleriemonument Dubbeldam is het nu opnieuw verplaatst. Het monument staat nu net buiten het plein, op de hoek van de Elzenlaan en de Dubbelsteijnlaan-Oost. Deze locatie is geschikter om de jaarlijkse herdenking te houden. Elk jaar in mei wordt de inzet van het artillerieregiment van het Nederlandse leger herdacht die in mei 1940 probeerde de opmars van de Duitsers probeerden te stuiten. Daarbij sneuvelden zes leden van de afdeling. Hun namen zijn op de zuil zijn vermeld.

Actueel

De Dubbel dicht voor renovatie

DORDRECHT – De zwemleskinderen van De Dubbel hebben een brief ontvangen over de langverwachte renovatie van het Dubbeldamse zwembad. Als alles volgens plan verloopt, gaat het bad in september dicht voor de verbouwing. Die moet in juni 2020 afgerond zijn. De hoop is dat vanaf de start van het buitenseizoen in mei van dat jaar weer gezwommen kan worden in De Dubbel.