Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse ouderenbonden: houd uw geheugen fit

Op woensdag 31 oktober organiseren de drie Dordtse ouderenbonden een themabijeenkomst met als titel: Houd uw geheugen fit! Deze bijeenkomst is in De Gravin (Dubbeldam). Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

Ouderen wordt regelmatig voorgehouden hoe zij lichaam en onze geest in een goede conditie moeten houden. Professor Erik Scherder zei daarover: “Beweging baat het brein van de wieg tot het graf”. “Maar niet alleen bewegen is voor ons belangrijk. Annemarie Zunderdorp en Miranda Mol, medewerkers van het Parkhuis, zullen ons daar uitgebreid over informeren”, aldus de uitnodiging.
Zie ook de uitnodiging op BUURbook.

Waar ‘De Gravin’ (Gravenhorst), Vijverlaan 1004 in Dubbeldam, te bereiken met buslijn 2, halte Gravenhorst.

Wanneer en hoe laat? Woensdag 31 oktober 2018, van 14.00 uur tot 16.15 uur (de zaal is open vanaf 13.30 uur). Er is een pauze met een kopje koffie of thee.

 

De bijeenkomst wordt deze keer georganiseerd door de Dordtse Seniorenbond. Alle leden, van alle ouderenbonden, zijn welkom!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Wellant College helpt Wishing a Wonder

DORDRECHT – 209 eerstejaars leerlingen van het Wellant College deden dinsdag 15 januari mee aan ‘plogging’ voor stichting Wishing a Wonder. Afval opruimen tijdens het joggen. Dit deden zij in Stadspolders, Dubbeldam en de Vogelbuurt.

Actueel

VIDEO: Damplein vol kerstbomen

DORDRECHT – Het Damplein in Dubbeldam was woensdag één van de locaties waar kerstbomen ingeleverd konden worden. En dat gebeurde volop. Het leverde de inzamelaars 50 cent per boom op. Een groepje kinderen had maar liefst tweehonderd bomen opgehaald en één van de vaders met bestelbus ingeschakeld om ze naar het plein te brengen. Voor de drie record-inzamelaars zijn er extra prijzen. Dit groepje gooit ongetwijfeld hoge ogen in deze ‘competitie’.

Cultuur

Pro Patria huldigt jubilarissen

DORDRECHT – Ook de Dordtse muziekvereniging Pro Patria greep haar druk bezochte nieuwjaarsreceptie aan om drie leden te huldigen vanwege hun trouwe lidmaatschap. Leden die in hun jeugdige jaren zijn begonnen bij de vereniging als trompetspeler bij het toenmalige Jong Pro Patria.