Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dordtse ouderenbonden: houd uw geheugen fit

Op woensdag 31 oktober organiseren de drie Dordtse ouderenbonden een themabijeenkomst met als titel: Houd uw geheugen fit! Deze bijeenkomst is in De Gravin (Dubbeldam). Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur.

Ouderen wordt regelmatig voorgehouden hoe zij lichaam en onze geest in een goede conditie moeten houden. Professor Erik Scherder zei daarover: “Beweging baat het brein van de wieg tot het graf”. “Maar niet alleen bewegen is voor ons belangrijk. Annemarie Zunderdorp en Miranda Mol, medewerkers van het Parkhuis, zullen ons daar uitgebreid over informeren”, aldus de uitnodiging.
Zie ook de uitnodiging op BUURbook.

Waar ‘De Gravin’ (Gravenhorst), Vijverlaan 1004 in Dubbeldam, te bereiken met buslijn 2, halte Gravenhorst.

Wanneer en hoe laat? Woensdag 31 oktober 2018, van 14.00 uur tot 16.15 uur (de zaal is open vanaf 13.30 uur). Er is een pauze met een kopje koffie of thee.

 

De bijeenkomst wordt deze keer georganiseerd door de Dordtse Seniorenbond. Alle leden, van alle ouderenbonden, zijn welkom!

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Verrassing voor zeer trouwe vrijwilliger

DORDRECHT – Nan Noorland-Van Well is maar liefst 25 jaar vrijwilliger bij de Wereldwinkel. “Ze is voor ons al die jaren een belangrijke vrijwilliger geweest”, zegt voorzitter Elly Janssens. “Ze zit in de inkoopgroep, draait winkeldiensten en neem ze ook waar als er plotseling iemand niet kan. Ze organiseert en regelt allerlei dagelijkse zaken, is overal van op de hoogte en weet veel te vertellen over onze fair trade-producten.” Reden genoeg om Nan eens te verrassen. Dat gebeurde maandag met een gezellig (en fotogeniek) teamuitje naar de Pluktuin aan de Kromme Zandweg. Die is normaal gesproken alleen op zaterdagochtend geopend, maar voor Nan (in het midden op de foto) en haar collega’s werd een uitzondering gemaakt.

Actueel

Rioolgemaal voor woning volgend jaar weggehaald

DORDRECHT – Een rioolgemaal dat pal voor een nieuwe woning aan de Hazelaarlaan aan de rand van Dubbeldam werd geplaatst, wordt medio volgend jaar verhuisd naar ergens anders in de nieuwbouwwijk.

Actueel

Kunstwerken presenteren in De Gravin

DORDRECHT – Tot half augustus zijn er schilderijen te zien van Aart van der Weijde in wijkcentrum De Gravin aan de Vijverlaan 1004 in Dubbeldam. Hij is een plaatselijke amateurschilder die voornamelijk met acryl werkt. Wekelijks volgt hij les van kunstenaar Ab Vroegindewei. Vroeger heeft hij ook les gehad van Bart van de Bom en maakte hij vooral aquarellen. Tien jaar geleden ging Aart van der Weijde met pensioen en sindsdien is hij weer actief gaan schilderen.