Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dubbeldam feest mee: 800 jaar Dordrecht!

In 2020 vieren we 800 jaar Dordrecht. Ook in de wijken in Dordrecht zijn feesten. Op donderdag 12 september 2019 bezoekt wethouder Maarten Burggraaf Dubbeldam. Hij roept bewoners, ondernemers en organisaties op: wie wil meewerken aan en heeft ideeën voor activiteiten in Dubbeldam?

2020 wordt een jaar vol feest. We vieren dan met de hele stad 800 jaar stadsrechten voor Dordrecht. Overal in de stad zijn er activiteiten over verleden, heden en toekomst van Dordrecht. Zo zijn er plannen voor een speciale editie van Big Rivers en komt er in het Dordrechts Museum een unieke tentoonstelling over de wereldberoemde Dordtse schilder Albert Cuyp. 

Feest in je wijk
Dordrecht wil ook feesten in alle wijken van de stad, met hoogtepunten in mei en juni 2020. Wijkbewoners en ondernemers, maar ook organisaties in de wijk kunnen plannen maken voor een feest of activiteit. Hiervoor is ook subsidie mogelijk.
Informatie daarover is te vinden op www.dordrecht800.nl.

Bijeenkomst in Dubbeldam
In september bezoeken de wethouders en burgemeester alle Dordtse wijken, om hier bekendheid aan te geven. Zij nodigen alle Dordtenaren uit met plannen te komen. 
Op donderdag 12 september is Dubbeldam aan de beurt. Wethouder Maarten Burggraaf komt tussen 16.00 en 18.00 uur langs in de Gravin en op het Damplein.
Dus kom daar zeker even langs en breng andere geïnteresseerden mee. Laat het vooral ook weten op je school, in je vereniging of kerk, bij je club en in de buurt.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Tweewielrijders gewaarschuwd op Damplein

Handhaving Dordrecht controleert de laatste week regelmatig op overtredingen door fietsers op het Damplein.

Actueel

Thuis in Stadspolders en Dubbeldam

DORDRECHT – In de wijken Stadpolders en Dubbeldam wordt vrijdag weer een nieuwe editie van wijkmagazine Thuis in Stadspolders & Dubbeldam huis-aan-huis verspreid. Ook deze uitgave staat weer vol met uiteenlopende verhalen uit deze wijken. Onze redacteur ging langs op basisschool Geert Groote, interviewde de 62-jarige bodybuildingkampioen Willy Heuser en ging langs in de showtuin van Steenplaza. Verder aandacht voor de loopgroep Stadspolders en de bijzondere Gambia-reis die enkele examenleerlingen van het Insula College jaarlijks maken. Tips voor een volgende editie? Mail ze naar redactie@dordtcentraal.nl. Wie niet in Dubbeldam woont, maar wel graag het wijkmagazine wil lezen, kan de digitale versie terugvinden op www.dordtcentraal.nl (‘Lees specials online’).

Actueel

Koffie met een Cop voortaan bij De Plus

DORDRECHT – Het maandelijkse spreekuur van de wijkagenten van Dubbeldam wordt vanaf deze maand gehouden in Plus ’t Lam aan de Dubbelsteynlaan West 86-92. Er is van locatie gewisseld, de Koffie met een Cop werd tot nu toe in de bibliotheek in de Gravenhorst gehouden, omdat wijkagenten Esmeralda Folkersma en Linda van Zwieten nog meer mensen willen bereiken en een breder publiek. Donderdag 5 september zijn de wijkagenten van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig in Plus ’t Lam.