Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dubbeldam feest mee: 800 jaar Dordrecht!

In 2020 vieren we 800 jaar Dordrecht. Ook in de wijken in Dordrecht zijn feesten. Op donderdag 12 september 2019 bezoekt wethouder Maarten Burggraaf Dubbeldam. Hij roept bewoners, ondernemers en organisaties op: wie wil meewerken aan en heeft ideeën voor activiteiten in Dubbeldam?

2020 wordt een jaar vol feest. We vieren dan met de hele stad 800 jaar stadsrechten voor Dordrecht. Overal in de stad zijn er activiteiten over verleden, heden en toekomst van Dordrecht. Zo zijn er plannen voor een speciale editie van Big Rivers en komt er in het Dordrechts Museum een unieke tentoonstelling over de wereldberoemde Dordtse schilder Albert Cuyp. 

Feest in je wijk
Dordrecht wil ook feesten in alle wijken van de stad, met hoogtepunten in mei en juni 2020. Wijkbewoners en ondernemers, maar ook organisaties in de wijk kunnen plannen maken voor een feest of activiteit. Hiervoor is ook subsidie mogelijk.
Informatie daarover is te vinden op www.dordrecht800.nl.

Bijeenkomst in Dubbeldam
In september bezoeken de wethouders en burgemeester alle Dordtse wijken, om hier bekendheid aan te geven. Zij nodigen alle Dordtenaren uit met plannen te komen. 
Op donderdag 12 september is Dubbeldam aan de beurt. Wethouder Maarten Burggraaf komt tussen 16.00 en 18.00 uur langs in de Gravin en op het Damplein.
Dus kom daar zeker even langs en breng andere geïnteresseerden mee. Laat het vooral ook weten op je school, in je vereniging of kerk, bij je club en in de buurt.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Het KLEIN Toneel speelt sinterklaasvoorstelling

DORDRECHT – Voor het vijfde jaar op rij presenteert Het KLEIN Toneel een familievoorstelling met Sinterklaas in de hoofdrol. De nieuwe voorstelling ‘Sint zoekt een hobby’ is te zien van 22 november tot en met 1 december in De Oude School in Dubbeldam. Bij verschillende winkels in de wijk kan gespaard worden voor korting op kaartjes.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Dier in wegdek. Charissa Beekman liep deze prachtige Schotse hooglander tegen het lijf in het Dubbelmondepark. Ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Bladblazers actief om gladheid te voorkomen

Bladblazers actief om gladheid te voorkomen.