Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dubbeldam feest mee: 800 jaar Dordrecht!

In 2020 vieren we 800 jaar Dordrecht. Ook in de wijken in Dordrecht zijn feesten. Op donderdag 12 september 2019 bezoekt wethouder Maarten Burggraaf Dubbeldam. Hij roept bewoners, ondernemers en organisaties op: wie wil meewerken aan en heeft ideeën voor activiteiten in Dubbeldam?

2020 wordt een jaar vol feest. We vieren dan met de hele stad 800 jaar stadsrechten voor Dordrecht. Overal in de stad zijn er activiteiten over verleden, heden en toekomst van Dordrecht. Zo zijn er plannen voor een speciale editie van Big Rivers en komt er in het Dordrechts Museum een unieke tentoonstelling over de wereldberoemde Dordtse schilder Albert Cuyp. 

Feest in je wijk
Dordrecht wil ook feesten in alle wijken van de stad, met hoogtepunten in mei en juni 2020. Wijkbewoners en ondernemers, maar ook organisaties in de wijk kunnen plannen maken voor een feest of activiteit. Hiervoor is ook subsidie mogelijk.
Informatie daarover is te vinden op www.dordrecht800.nl.

Bijeenkomst in Dubbeldam
In september bezoeken de wethouders en burgemeester alle Dordtse wijken, om hier bekendheid aan te geven. Zij nodigen alle Dordtenaren uit met plannen te komen. 
Op donderdag 12 september is Dubbeldam aan de beurt. Wethouder Maarten Burggraaf komt tussen 16.00 en 18.00 uur langs in de Gravin en op het Damplein.
Dus kom daar zeker even langs en breng andere geïnteresseerden mee. Laat het vooral ook weten op je school, in je vereniging of kerk, bij je club en in de buurt.

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Politiek Gezien: horeca in het Hof?

DORDRECHT – Ben Corino doet wekelijks verslag van de (politieke) actualiteit in Dordrecht en de Drechtsteden. Deze week nog maar eens over de tegenvallende bezoekersaantallen van Het Hof van Nederland en de annexatie van Dubbeldam, deze week een halve eeuw geleden.

Actueel

Wie kweekt de hoogste zonnebloem?

DORDRECHT – Wie kweekt de hoogste zonnebloem? De gemeente Dordrecht heeft hiervoor een wedstrijd uitgeschreven. Wie uiterlijk 24 september een foto instuurt van zichzelf met de opgekweekte zonnebloem maakt kans op leuke prijzen. De heer en mevrouw Van de Nadordt uit Dubbeldam zijn ongetwijfeld één van de kanshebbers. Maandag pakten ze de rolmaat erbij en kwamen tot een geschatte hoogte van liefst 2,90 meter. Ook een tweede exemplaar is het echtpaar al ruim boven het hoofd gegroeid. Op 30 september, als de bloemen op zijn hoogst zijn, worden de winnaars bekend gemaakt. Ook deze bloemen aan de Van Deysselstraat kunnen dus nog even doorgroeien. Leuk weetje: het Guinness World Record staat op liefst 9,17 meter, in 2015 behaald door een kweker in Duitsland. Meedoen met de Dordtse wedstrijd? Kijk op groenblauwdordrecht.nl.

Actueel

Herdenking Dubbeldam

DORDRECHT – Het is vandaag (woensdag 1 juli) precies 50 jaar geleden dat Dubbeldam ophield te bestaan als zelfstandige gemeente. Om stil te staan bij dit historische feit zijn twee activiteiten georganiseerd. Op het Damplein werd dinsdag 30 juni een plechtigheid gehouden en vanmiddag wordt op het Stadskantoor een foto-expositie geopend. Initiatiefnemers zijn Hans Berrevoets en Wim van de Pol. Berrevoets: “Het is belangrijk om de achtergrond uit te dragen, de geschiedenis te verbeelden en levend te houden. Het vergroot de gemeenschapszin.” Lees het hele artikel in de midweekeditie van Dordt Centraal!