Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Dubbeldammers voor Dubbeldammers

Dubbeldammers voor Dubbeldammers

Heeft u zin in een gezellige ochtend? Vindt u het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten of heeft u zin in gezelligheid? Kom dan langs bij Dubbeldammers voor Dubbeldammers!

Waarom?

In Dubbeldam zijn er mensen van alle leeftijden die vriendschap en gezelschap zoeken, een leuke ochtend met anderen fijn zouden vinden, een luisterend oor nodig hebben of er gewoon even uit willen zijn. Ook zijn er mensen die een vriendendienst willen verlenen en anderen willen helpen.

Door een ontmoetingsplek in de wijk te openen kunnen deze mensen elkaar ontmoeten. Een plek waar u elke week op een vaste ochtend kan binnenlopen. En waar mensen zelf mee kunnen denken over hoe de ochtend eruit komt te zien.

Opening Dubbeldammers voor Dubbeldammers

Vanaf 12 september kunnen bewoners van Dubbeldam elke dinsdagochtend langs komen bij Dubbeldammers voor Dubbeldammers. Hier kunt u een praatje maken en andere Dubbeldammers leren kennen. Onder het genot van een kop koffie en iets lekkers maken we er samen een gezellige ochtend van. Er zijn steeds wisselende activiteiten. Zo kunt u bijvoorbeeld een spelletje doen.

Waar en wanneer

  • Elke dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur.
  • In het Rode Kruisgebouw, Dubbeldam, Dubbelsteijnlaan West 43.
  • We vragen €1,- voor koffie met iets lekkers.
Locatie Dubbeldammers voor Dubbeldammers

Locatie Dubbeldammers voor Dubbeldammers

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Brigitte van Eeuwijk via telefoonnummer 06-588 744 77 of email dubbeldammersvoordubbeldammers@gmail.com. Volg ons ook op facebook: Dubbeldammers voor Dubbeldammers.

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Politiek Gezien: horeca in het Hof?

DORDRECHT – Ben Corino doet wekelijks verslag van de (politieke) actualiteit in Dordrecht en de Drechtsteden. Deze week nog maar eens over de tegenvallende bezoekersaantallen van Het Hof van Nederland en de annexatie van Dubbeldam, deze week een halve eeuw geleden.

Actueel

Wie kweekt de hoogste zonnebloem?

DORDRECHT – Wie kweekt de hoogste zonnebloem? De gemeente Dordrecht heeft hiervoor een wedstrijd uitgeschreven. Wie uiterlijk 24 september een foto instuurt van zichzelf met de opgekweekte zonnebloem maakt kans op leuke prijzen. De heer en mevrouw Van de Nadordt uit Dubbeldam zijn ongetwijfeld één van de kanshebbers. Maandag pakten ze de rolmaat erbij en kwamen tot een geschatte hoogte van liefst 2,90 meter. Ook een tweede exemplaar is het echtpaar al ruim boven het hoofd gegroeid. Op 30 september, als de bloemen op zijn hoogst zijn, worden de winnaars bekend gemaakt. Ook deze bloemen aan de Van Deysselstraat kunnen dus nog even doorgroeien. Leuk weetje: het Guinness World Record staat op liefst 9,17 meter, in 2015 behaald door een kweker in Duitsland. Meedoen met de Dordtse wedstrijd? Kijk op groenblauwdordrecht.nl.

Actueel

Herdenking Dubbeldam

DORDRECHT – Het is vandaag (woensdag 1 juli) precies 50 jaar geleden dat Dubbeldam ophield te bestaan als zelfstandige gemeente. Om stil te staan bij dit historische feit zijn twee activiteiten georganiseerd. Op het Damplein werd dinsdag 30 juni een plechtigheid gehouden en vanmiddag wordt op het Stadskantoor een foto-expositie geopend. Initiatiefnemers zijn Hans Berrevoets en Wim van de Pol. Berrevoets: “Het is belangrijk om de achtergrond uit te dragen, de geschiedenis te verbeelden en levend te houden. Het vergroot de gemeenschapszin.” Lees het hele artikel in de midweekeditie van Dordt Centraal!