Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Eerste ‘Ren voor haar leven!’ Kidsrun in Dordrecht

Kinderen rennen rondjes op Dorp De Hoop om geld in te zamelen voor hulp aan moeder en kind

Op zaterdag 6 oktober vindt de jaarlijkse sportieve uitdaging in Dordrecht weer plaats: het Vrouwen lopen voor Vrouwen hardloopevent. Ruim 60 vrouwen hebben zich al ingeschreven en hopen met elkaar € 15.000 aan sponsorgeld op te halen. Ditmaal wordt de Ladiesrun afgesloten met een Kidsrun. Kinderen komen in beweging om geld in te zamelen voor hulp aan moeders die samen met hun kind worden opgevangen bij De Hoop.

Onder de naam ‘Ren voor haar leven!’ kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar zoveel mogelijk rondjes rennen op Dorp De Hoop. Elk rondje is zo’n 200 meter. Na afloop staat er voor de deelnemende kinderen wat te drinken en een broodje knakworst klaar. Elk kind gaat naar huis met een mooie medaille.

Samen een hart voor kwetsbare vrouwen

De opbrengst van de Kidsrun gaat naar hulp en opvang van kwetsbare moeders  die samen mét hun kind worden opgevangen bij De Hoop. De Hoop vangt – onder andere in Dordrecht – vrouwen op die, door verslaving of psychische problemen, in hun thuissituatie zijn vastgelopen. Bij De Hoop kunnen zij onder deskundige begeleiding bouwen aan hun herstel. Indien de situatie het toelaat kunnen moeders  hun kinderen mee laten opvangen. Deze opvang is uniek in Nederland en wordt betaald uit giften.

Startlocatie 

De locatie van de Kidsrun op 6 oktober  is Dorp De Hoop, aan de Provincialeweg 70 in Dordrecht. Deelname kost € 5,-. Aanmelden voor de kidsrun kan individueel of in teamverband via de website: www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Parkhuis kiest voor zonne-energie

DORDRECHT – Op het dak van het Parkhuis aan de Haaswijkweg Oost zijn 480 zonnepanelen geplaatst. Ook op het dak van de Werkplaats aan de Egstraat liggen sinds kort zo’n zestig panelen. En daarnaast komen er op het dak van het Dijckhuis voor het einde van het jaar nog eens 166 zonnepanelen. In totaal leveren deze panelen een jaarlijkse besparing op van 18.000 euro op de elektriciteitsrekening van de zorginstelling. De Werkplaats gaat vrijwel geheel op zonne-energie draaien, de hoofdlocatie voor 10 tot 15 procent en het Dijckhuis voor ongeveer 25 procent.

Actueel

Kweekschoolklas na vijftig jaar weer bijeen

DORDRECHT – Vijftig jaar geleden zaten ze samen op de kweekschool in Dordrecht. Eerst aan de Binnen Walevest, later aan de Hugo van Gijnweg. Inmiddels zijn ze allemaal in de zeventig. Tijd voor een reünie, vonden Ger Sels, Bas de Koning, Ed Hanewinckel. Bijna de complete klas werd opgespoord. Gisteren was het moment van weerzien.

Actueel

Megadrukte bij Ladies Night in kerstsfeer

DORDRECHT – Gezien de toeloop woensdagavond tijdens de Ladies Night bij Tuinwereld Dordrecht kijken veel mensen uit naar de feestmaand. Het was zo druk dat het vinden van een parkeerplaats een uitdaging was. Het restaurant moest zelfs tijdelijk de deuren sluiten, omdat anders de wachttijden te veel zouden oplopen. Natuurlijk is er de komende tijd ook nog volop gelegenheid om de kerstsfeer te komen proeven in het tuincentrum aan de Provincialeweg.