Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Eerste ‘Ren voor haar leven!’ Kidsrun in Dordrecht

Kinderen rennen rondjes op Dorp De Hoop om geld in te zamelen voor hulp aan moeder en kind

Op zaterdag 6 oktober vindt de jaarlijkse sportieve uitdaging in Dordrecht weer plaats: het Vrouwen lopen voor Vrouwen hardloopevent. Ruim 60 vrouwen hebben zich al ingeschreven en hopen met elkaar € 15.000 aan sponsorgeld op te halen. Ditmaal wordt de Ladiesrun afgesloten met een Kidsrun. Kinderen komen in beweging om geld in te zamelen voor hulp aan moeders die samen met hun kind worden opgevangen bij De Hoop.

Onder de naam ‘Ren voor haar leven!’ kunnen kinderen tussen 4 en 12 jaar zoveel mogelijk rondjes rennen op Dorp De Hoop. Elk rondje is zo’n 200 meter. Na afloop staat er voor de deelnemende kinderen wat te drinken en een broodje knakworst klaar. Elk kind gaat naar huis met een mooie medaille.

Samen een hart voor kwetsbare vrouwen

De opbrengst van de Kidsrun gaat naar hulp en opvang van kwetsbare moeders  die samen mét hun kind worden opgevangen bij De Hoop. De Hoop vangt – onder andere in Dordrecht – vrouwen op die, door verslaving of psychische problemen, in hun thuissituatie zijn vastgelopen. Bij De Hoop kunnen zij onder deskundige begeleiding bouwen aan hun herstel. Indien de situatie het toelaat kunnen moeders  hun kinderen mee laten opvangen. Deze opvang is uniek in Nederland en wordt betaald uit giften.

Startlocatie 

De locatie van de Kidsrun op 6 oktober  is Dorp De Hoop, aan de Provincialeweg 70 in Dordrecht. Deelname kost € 5,-. Aanmelden voor de kidsrun kan individueel of in teamverband via de website: www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Kijkje bij De Hoop

DORDRECHT – Tijdens de Week van Hoop, van 23 tot en met 29 juni, is iedereen welkom voor een kijkje bij De Hoop, de christelijke ggz-instelling voor mensen met een verslaving of psychische problemen, aan de Provincialeweg in Dordrecht. Je kunt allerlei activiteiten bezoeken met sprekers als Dick Pieterman, Carianne Ros en Gert Hutten.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Hier word je toch blij van? Herman Muller maakte deze foto bij de Kop van het Land. Ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl. 

Actueel

Welkom op de Week van Hoop

DORDRECHT – De Hoop organiseert van 23 tot en met 29 juni de jaarlijkse Week van Hoop. Tijdens deze week is iedereen welkom bij allerlei activiteiten, zoals een lofprijsavond, een ladiesnight met de bekende spreker Carianne Ros en de open dag, waarop Gert Hutten het woord voert. Bekijk het hele programma op weekvanhoop.nl.