Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

De Joodse geschiedenis van Suriname

Door drs. Hans R. Ziekenoppasser

Op maandag 29 januari 2018 hoopt voor het Genootschap Nederland-Israël te spreken drs. Hans R. Ziekenoppasser. Het onderwerp is: De Joodse Geschiedenis van Suriname. De lezing vindt plaats in Gebouw De Rank aan de Dubbelsteynlaan-West 70 in Dordrecht. Aanvang 20:00 uur. Er is voldoende parkeerruimte. Toegang vrij. Inlichtingen: 078 6148510 en http://www.gni-drechtsteden.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Vermist Dubbeldam-bord als cadeautje weer terug

DORDRECHT – Mysterie in Dubbeldam. Vorige week was opeens het kombord op het Damplein verdwenen. Het Dubbeldam-bord, in 2014 geplaatst als herinnering aan de tijd dat het een zelfstandig dorp was, was ‘netjes’ verwijderd en door onbekenden meegenomen. Afgelopen weekend hing het er weer, ingepakt en met groetjes van de Pakjespiet.

Actueel

Weer geen Avondvierdaagse? Dan organiseren we er zelf één!

DORDRECHT – Helaas…Dit jaar weer geen Avondvierdaagse. Waarom bedenken we niet een kleinschalig alternatief voor de buurt en school?, bedachten Mariëlle Greven en Fieneke Lotgerink uit Dubbeldam. Dat werd de ‘home-editie’, die afgelopen week met veel plezier werd gelopen door vijftien kinderen en drie volwassenen.  

Actueel

‘Watertuin’ makkelijker dan je denkt

DORDRECHT – Rick en Eva met hun kinderen verhuisden vorig jaar naar een hoekwoning op de grens van Dubbeldam en Dordrecht. “We besloten om de tuin meteen helemaal waterproof te maken”, zegt Rick. En met subsidie van het waterschap is dat gelukt. Wateroverlast behoort tot het verleden.