Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kick-off Cycle for Hope met ex-profwielrenner Erik Dekker

Door fietsevenementen samen vechten tegen verslaving. Dat is het uitgangspunt van Cycle for Hope. Ook in 2019 staan er weer een aantal uitdagende evenementen op de planning. Nieuwsgierig of van plan om mee te doen? Kom dan naar de Kick-off op 29 januari. Ook exprofwielrenner Erik Dekker is aanwezig!
In 2018 werd met Cycle for Hope maar liefst 315.000 euro opgehaald voor het werk van De Hoop, waar mensen met een verslaving of psychische problemen hulp ontvangen. In 2019 staan op het programma een Toertocht en Ladies Ride (29 juni), de Mountainbikemarathon (13 – 14 september) en Rondje Nederland (27 – 29 juni), een teamestafette van 1.200 kilometer in 48 uur.

Levensverhaal cliënt en Erik Dekker aan het woord Tijdens de Kick-off komen geïnteresseerden alles te weten over de evenementen van 2019 en het doel achter Cycle for Hope. Ook vertelt cliënt Ruud hoe hij zich los worstelde van zijn verslaving. Exprofwielrenner Erik Dekker is daarnaast als ambassadeur van Cycle for Hope aanwezig. Hij vertelt: “Tegenslag in ons leven is inherent aan het leven zelf. Ook kun je niet altijd de goede keuzes maken. In de sport is het niet anders. Ik heb dat in mijn (sport)leven aan den lijve ondervonden. Mijn carrière zat vol hobbels en gaten, maar gelukkig ook met heel mooi vlak asfalt.”
Dordrecht De Kick-off begint op 29 januari om 19.30 uur met koffie of thee. Het hoofdprogramma start om 20:00 uur in het MCC-gebouw, op het terrein van De Hoop in Dordrecht. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@cycleforhope.nl.

    

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Rehobothkerk te koop

De Rehobothkerk staat te koop

DORDRECHT – Aan de Oudendijk staat de Rehobothkerk te koop. Eigenaar Stok startte er in 2015 de Rehoboth gemeente op, slechts één kerkganger kwam uit Dordrecht, de rest van de kerkbezoekers kwamen uit de regio. In Strijensas en Giessenburg worden de kerkdiensten nu gehouden.

Actueel

Koffie met een Cop voortaan bij De Plus

DORDRECHT – Al anderhalf jaar houden de wijkagenten van Dubbeldam een maandelijks spreekuur, ook wel de Koffie met een Cop genoemd. Hoewel aan belangstelling geen gebrek willen Esmeralda Folkersma en Linda van Zwieten nog meer mensen bereiken, een breder publiek ook. Daarom wordt vanaf september van locatie gewisseld. Van de bibliotheek in de Gravenhorst wordt uitgeweken naar supermarkt Plus ’t Lam die centraler is gelegen.

Actueel

Meer mogelijkheden met Wijkhopper

DORDRECHT – De mogelijkheden om te reizen met de Wijkhopper zijn vanaf vandaag uitgebreid. Sinds april was de Wijkhopper te vinden in de wijk Sterrenburg en Papendrecht. Crabbehof, Dubbeldam en Stadspolders kwamen erbij en nu rijdt de Wijkhopper ook in Wielwijk.