Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kick-off Cycle for Hope met ex-profwielrenner Erik Dekker

Door fietsevenementen samen vechten tegen verslaving. Dat is het uitgangspunt van Cycle for Hope. Ook in 2019 staan er weer een aantal uitdagende evenementen op de planning. Nieuwsgierig of van plan om mee te doen? Kom dan naar de Kick-off op 29 januari. Ook exprofwielrenner Erik Dekker is aanwezig!
In 2018 werd met Cycle for Hope maar liefst 315.000 euro opgehaald voor het werk van De Hoop, waar mensen met een verslaving of psychische problemen hulp ontvangen. In 2019 staan op het programma een Toertocht en Ladies Ride (29 juni), de Mountainbikemarathon (13 – 14 september) en Rondje Nederland (27 – 29 juni), een teamestafette van 1.200 kilometer in 48 uur.

Levensverhaal cliënt en Erik Dekker aan het woord Tijdens de Kick-off komen geïnteresseerden alles te weten over de evenementen van 2019 en het doel achter Cycle for Hope. Ook vertelt cliënt Ruud hoe hij zich los worstelde van zijn verslaving. Exprofwielrenner Erik Dekker is daarnaast als ambassadeur van Cycle for Hope aanwezig. Hij vertelt: “Tegenslag in ons leven is inherent aan het leven zelf. Ook kun je niet altijd de goede keuzes maken. In de sport is het niet anders. Ik heb dat in mijn (sport)leven aan den lijve ondervonden. Mijn carrière zat vol hobbels en gaten, maar gelukkig ook met heel mooi vlak asfalt.”
Dordrecht De Kick-off begint op 29 januari om 19.30 uur met koffie of thee. Het hoofdprogramma start om 20:00 uur in het MCC-gebouw, op het terrein van De Hoop in Dordrecht. Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@cycleforhope.nl.

    

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Artilleriemonument Dubbeldam verplaatst

DORDRECHT – Na de herinrichting van het Damplein was het Artilleriemonument al een klein stukje opgeschoven. Op verzoek van de Stichting Artilleriemonument Dubbeldam is het nu opnieuw verplaatst. Het monument staat nu net buiten het plein, op de hoek van de Elzenlaan en de Dubbelsteijnlaan-Oost. Deze locatie is geschikter om de jaarlijkse herdenking te houden. Elk jaar in mei wordt de inzet van het artillerieregiment van het Nederlandse leger herdacht die in mei 1940 probeerde de opmars van de Duitsers probeerden te stuiten. Daarbij sneuvelden zes leden van de afdeling. Hun namen zijn op de zuil zijn vermeld.

Actueel

De Dubbel dicht voor renovatie

DORDRECHT – De zwemleskinderen van De Dubbel hebben een brief ontvangen over de langverwachte renovatie van het Dubbeldamse zwembad. Als alles volgens plan verloopt, gaat het bad in september dicht voor de verbouwing. Die moet in juni 2020 afgerond zijn. De hoop is dat vanaf de start van het buitenseizoen in mei van dat jaar weer gezwommen kan worden in De Dubbel.

Actueel

VIDEO: Honderden karpers uitgezet in Dordtse vijvers en singels

DORDRECHT – De visstand in de Dordtse singels en vijvers is de laatste jaren flink uitgedund. Baggerwerkzaamheden, vroeg intredende winters en bevissing door aalscholvers zijn belangrijke oorzaken. De Verenigde Hengelsport Regio Dordt (VHRD), een club met meer dan drieduizend leden, gaat daar verandering in brengen. Zaterdag werden honderden karpers en andere soorten uitgezet bij de vijver naast Winkelcentrum Sterrenburg. Daarna komen de Nassauweg, de Gravensingel, Haaswijkweg en het Simon Vestdijk-erf aan de beurt.