Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Kom ook naar de Week van Hoop!

De Hoop, de christelijke ggz-instelling voor verslavingszorg en psychische problematiek, houdt van 18 t/m 24 juni een Week van Hoop. Die week zijn er allerlei afwisselende activiteiten, op verschillende locaties in Nederland, maar natuurlijk ook in Dordrecht.

De Week van Hoop gaat op 18 juni van start met een bijzondere lofprijsavond. Tijdens de Lofprijs Special willen we met zoveel mogelijk cliënten en bezoekers de Heer loven en prijzen. Spreker Wim Hoddenbagh zal ingaan op het thema ‘Samen Groeien’, het jaarthema van De Hoop. Er is ook een speciale muzikale bijdrage van gospelzangeres Paulina Zoetebier.

Op woensdagavond 21 juni worden er op verschillende locaties van De Hoop in heel Nederland workshops en seminars gehouden op het gebied van verslaving en psychische problematiek. In Dordrecht komen de volgende thema’s aan bod: 1. Jongeren en social media, 2. Verslaving en geloof, 3. Hoe ga ik om met iemand die verslaafd is maar geen hulp wil?, 4. Hoe houd ik mijn tiener los-vast?, 5. Blikje bier versus knielen bij het kruis?, 6. Herstel beleven – ervaringsgericht seminar. Op www.weekvanhoop.nl kunt u meer lezen en u aanmelden.

De Week van Hoop gaat op 18 juni van start met een bijzondere lofprijsavond in Dordrecht. Tijdens de Lofprijs Special willen we met zoveel mogelijk cliënten en bezoekers de Heer loven en prijzen. Spreker Wim Hoddenbagh zal ingaan op het thema ‘Samen Groeien’, het jaarthema van De Hoop. Er is ook een speciale muzikale bijdrage van gospelzangeres Paulina Zoetebier.
De dag erna, donderdag 22 juni, is er een Ladiesnight. De bekende psychologe Michelle van Dusseldorp spreekt op Dorp De Hoop speciaal voor vrouwen over het thema ‘Ik kan veranderen’. Het wordt een gezellige avond!

Vrijdag geeft de christelijke band InSalvation bij De Hoop een concert. Op zaterdag 24 juni, de laatste dag van de Week van Hoop, gooien wij onze deuren open. Neem een kijkje bij De Hoop in Dordrecht en kom op de koffie!
Tijdens de Week van Hoop worden ook twee sponsorfietstochten voor De Hoop verreden. Donderdag starten de wielrenners van Cycle for Hope met Rondje Nederland. Zij rijden in 48 uur maar liefs 1.200 km. Op zaterdag start de Toertocht van Cycle for Hope. Aan het eind van de middag is de spectaculaire finish van beide tochten.
Wilt u meer informatie of zich aanmelden voor verschillende onderdelen van de Week van Hoop? Dat kan via weekvanhoop.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Kermis in Dubbeldam

DORDRECHT – Op het Damplein in Dubbeldam is het van woensdag 25 tot en met zondag 29 april weer tijd voor de jaarlijkse Koningskermis. Naast de attracties zijn er op woensdag en zondag extra activiteiten.

Actueel

VIDEO: Zomers Koningsspelen

DORDRECHT – Onder zomerse weersomstandigheden werden vandaag in het hele land de Koningsspelen gehouden. Onder meer de kinderen van de Julianaschool in Dubbeldam kwamen op het Sportcomplex van Sporting Delta en bij tennisclub TCD in actie. Een prettige bijkomstigheid was dat voor de gelegenheid het buitenbad van De Dubbel geopend was voor een verfrissende duik. Het Dubbeldamse buitenbad is vanaf volgende week officieel open.

Actueel

Beatrixschool beweegt met een doel

DORDRECHT – Ook de kinderen van de Beatrixschool in Dubbeldam kwamen in beweging in het kader van de Koningsspelen. Maar ook om een andere reden: om geld op te halen voor het Fonds Gehandicaptensport. In de afgelopen weken zijn er presentaties in alle groepen gegeven door mensen van een rolstoelbasketbalvereniging uit Ridderkerk. Voor dat doel werd vrijdag een sponsorloop gehouden. Die leverde het indrukwekkende bedrag van 6.000 euro op voor het goede doel.