Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

“Lezing sportfotografie door Stephan  Tellier

Stephan Tellier

is sport en commercieel – en commercieel fotograaf uit Schoonhoven. Hij gaat zichzelf introduceren, om het spannend te houden maar vanaf 2012 is hij fulltime gaan fotograferen. In 2018 fotografeerde hij op de olympische winterspelen in PyeongChang. Stephan werkt onder andere voor Algemeen Dagblad, schaatsteam LottoNL-Jumbo, Helden Magazine, Compass Infrastructure, Rijkswaterstaat, Rabobank, Jumbo Supermarkten, Rotterdam Ahoy, VvAA, Provincie Zuid-Holland, Het Kontakt, enz. Voor meer informatie: www.stephantellier.nl

Wanneer         : Dinsdagavond 2 oktober 2018

Waar:              : Wijkcentrum De Gravin – Gravenhorst Dubbeldam, Vijverlaan 1004, 3319PK Dordrecht.

AanVangstijd : 19.30 uur, het programma begint om 20.00 uur tot ca. 22.30 uur.

Entreeprijs     : € 7,50 p/p

€ 5,00 p/p vriend /donateur

Let op!           Er kan niet gepind worden.

Informatie   :https://fotografencafedrechtsteden.nl/webshop

Programma: 

  • Opening door de voorzitter om 20:15 uur, zaal open 19:30 uur
  • Tijdsduur ca. 2 x 60 minuten, onderbroken door een kleine pauze 20 minuten

Tickets zijn op voorhand te koop via: https://fotografencafedrechtsteden.nl/webshop

 

 

 

 

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Artilleriemonument Dubbeldam verplaatst

DORDRECHT – Na de herinrichting van het Damplein was het Artilleriemonument al een klein stukje opgeschoven. Op verzoek van de Stichting Artilleriemonument Dubbeldam is het nu opnieuw verplaatst. Het monument staat nu net buiten het plein, op de hoek van de Elzenlaan en de Dubbelsteijnlaan-Oost. Deze locatie is geschikter om de jaarlijkse herdenking te houden. Elk jaar in mei wordt de inzet van het artillerieregiment van het Nederlandse leger herdacht die in mei 1940 probeerde de opmars van de Duitsers probeerden te stuiten. Daarbij sneuvelden zes leden van de afdeling. Hun namen zijn op de zuil zijn vermeld.

Actueel

De Dubbel dicht voor renovatie

DORDRECHT – De zwemleskinderen van De Dubbel hebben een brief ontvangen over de langverwachte renovatie van het Dubbeldamse zwembad. Als alles volgens plan verloopt, gaat het bad in september dicht voor de verbouwing. Die moet in juni 2020 afgerond zijn. De hoop is dat vanaf de start van het buitenseizoen in mei van dat jaar weer gezwommen kan worden in De Dubbel.

Actueel

VIDEO: Honderden karpers uitgezet in Dordtse vijvers en singels

DORDRECHT – De visstand in de Dordtse singels en vijvers is de laatste jaren flink uitgedund. Baggerwerkzaamheden, vroeg intredende winters en bevissing door aalscholvers zijn belangrijke oorzaken. De Verenigde Hengelsport Regio Dordt (VHRD), een club met meer dan drieduizend leden, gaat daar verandering in brengen. Zaterdag werden honderden karpers en andere soorten uitgezet bij de vijver naast Winkelcentrum Sterrenburg. Daarna komen de Nassauweg, de Gravensingel, Haaswijkweg en het Simon Vestdijk-erf aan de beurt.