Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Nieuwe Regiegroep, uw Wijkwens

Heeft u een goed idee voor in uw straat, buurt of wijk maar ontbreekt het u aan de financiële middelen? Dan kunt u een beroep doen op een bijdrage van de gemeente.

Hij wordt vanaf heden beoordeeld door de nieuwe samengestelde Regiegroep Oost. Deze beoordeelt de aanvragen voor Dubbeldam, Stadspolders  en Sterrenburg.

Wanneer ondersteunt de gemeente een idee met een bijdrage?  Indien de wens betrekking heeft op bijv. leefbaarheid of veiligheid dan is een bijdrage mogelijk. De wijkwens kan zowel “fysiek” als “sociaal” zijn. Criteria voor een wijkwens vindt u o.a. op de site van de gemeente Dordrecht.

Hoe vraag je de bijdrage aan? Eigenlijk heel eenvoudig. Vul een formulier “aanvraag subsidie wijkwensen” in via de site van de gemeente (www.wijkendordrecht.nl/wijkwensen).

Vul hierop de gevraagde gegevens in. Geef daarin een goede omschrijving van de wijkwens. Schrijf kort en bondig aanleiding en motivatie en voor welke doelgroep de wijkwens is bedoeld.

Bijv. voor jongeren van 14 – 18 jaar, voor 65+ of een buurtactiviteit om het sociale contact te bevorderen.

Natuurlijk ook van belang om aan te geven om welk bedrag het gaat. Specificeer deze en laat evt. vergezeld gaan van offertes. Dat verduidelijkt de aanvraag.

Gegevens verzameld en ingevuld? Stuur dan het formulier op naar de gemeente of mail naar wijkwensen@dordrecht.nl. Alle info kunt u vinden op de site van de gemeente Dordrecht.

Geen internet? Bellen kan ook.

Uw vragen over het indienen van uw wijkwens, kunt u stellen aan de afdeling Gebiedsgerichtwerken. Zij zijn bereikbaar via telefoonnummer 078 -70 4774.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Bewoners Dubbelmonde genieten van concert Pro Patria

DORDRECHT – De bewoners van zorgcomplex Dubbelmonde aan de Koningsstraat werden maandagavond getrakteerd op een openluchtconcert van muziekvereniging Pro Patria. De weersomstandigheden waren uitgesproken goed en vele bewoners hadden zich buiten verzameld, zittend op een terrasstoel of rollator. Normaliter repeteert de vereniging op maandagavond in haar eigen verenigingsgebouw in Dubbeldam, maar ditmaal werd de buitenlucht verkozen om het gevarieerde repertoire ten gehore te brengen. Ook de jonge muzikanten van TOPP (Toekomstorkest Pro Patria) hadden een aandeel in het programma. Na afloop werd het orkest door de activiteitenbegeleiding van Dubbelmonde uitgenodigd om volgend jaar terug te komen en werd deze muzikale avond besloten met een kopje koffie of thee voor alle bezoekers en muzikanten.

Cultuur

Bachproject MOC Dubbelsteyn in stijl afsluiten

DORDRECHT – Ter gelegenheid van de 333ste geboortedag van componist J.S. Bach staat het zomermiddagconcert van Muziekcentrum Dubbelsteyn op zaterdag 23 juni geheel in het teken van deze inspirerende componist. Leerlingen van alle instrumentgroepen zullen solo of als ensemble muziek laten horen van verschillende momenten uit het leven van Bach. Daarnaast zijn de leerlingen en docenten gekleed alsof ze in de tijd van Bach leefden. Het gratis concert vindt plaats in De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70, en begint om 14.30 uur.

Actueel

VIDEO: Bijenvolken verwijderd uit Dubbeldamse woonwijk

DORDRECHT – Imkers zijn van een paar dagen bezig geweest met het verwijderen van twee bijenvolken uit een plantsoen aan de Couperusstraat in Dubbeldam. Het duurde vooral zo lang, omdat het niet om één, maar om twee volken bleek te gaan, vertelt imker Jelle van der Veen.