Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Opening logeervoorziening in Het Parkhuis

Op vrijdag 13 september heeft wethouder Peter Heijkoop de nieuwe logeervoorziening voor mantelzorgers bij het Parkhuis geopend, locatie Parkstaete, Albert Schweitzerplaats 3 (ingang ziekenhuis ASZ). Dit gebeurde in aanwezigheid van mantelzorgers, bestuurder Paul van Gennip, medewerkers van het Parkhuis en de respijtconsulente van MEE.

De logeervoorziening voor mantelzorgers is een pilot waar het Parkhuis, De Merwelanden, MEE Plus en de SDD aan meedoen. Deze maakt deel uit van de landelijke pilot logeerzorg van het ministerie van VWS. Movisie doet in opdracht van VWS onderzoek naar de effecten van preventieve logeerzorg om mantelzorgers te ontlasten.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Zestig jaar godsdienstvorming op openbare scholen

DORDRECHT – De Interkerkelijke Stichting IKOS Dordrecht bestaat 60 jaar en vierde dat afgelopen week met een feestje op de verschillende scholen, waar zij het godsdienstig vormingsonderwijs ondersteunen. In Dordrecht geeft docent Marga Brouwer al 24 jaar les aan zo’n driehonderd leerlingen binnen het openbaar onderwijs. “Kinderen juichen bijna altijd als mijn les begint, zo leuk vinden ze het.”  IKOS Dordrecht bestaat uit elf verschillende kerkelijke stromingen die op allerlei manieren het vormingsonderwijs binnen de openbare scholen een warm hart toedragen en de docent ondersteunen. Het zestigjarig jubileum werd op verschillende Dordtse basisscholen gevierd met een theatervoorstelling van Janny Kok en Sterktheater. Vrijdag stond de voorstelling op OBS Dubbeldam op het programma.

Actueel

Eenzijdig ongeval op N3

DORDRECHT – Hulpdiensten kregen donderdagavond rond half tien een melding binnen van een beknelling op de N3 ter hoogte van de afslag Werkendam. Daar stond een auto met forse schade tegen de vangrail.  Vermoedelijk is de bestuurder in de middenberm tegen een verkeersbord gereden en vervolgens op de hoofdrijbaan tegen de vangrail gebotst. De bestuurder bleek niet bekneld te zitten. Hij kon zelf uit het voertuig komen en is naar het ziekenhuis gebracht. De hoofdrijbaan werd tijdelijk afgesloten om alles op te ruimen. Rond kwart over tien werd de weg weer vrijgegeven.

Cultuur

Theaterlessen voor kinderen

DORDRECHT – Kinderen die houden van zingen, dansen en acteren kunnen vrijdag 27 september deelnemen aan een proefles van Het KLEIN Toneel. De les voor kinderen van groep 3 en 4 start om 16.00 uur en voor kinderen van groep 5 en 6 start deze om 17.00 uur. Bij de Junior Theaterschool krijgen kinderen in hun eigen leeftijdscategorie en op hun eigen niveau spel, zang en dans aangeboden. Aan het eind van het seizoen laten de kinderen in een speciale les aan hun ‘fans’ zien wat zij het afgelopen jaar hebben geleerd.