Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Revalidatiecentrum Drechtsteden organiseert inloopavond.

‘Gezond zijn lijkt zo vanzelfsprekend, maar soms doet je lichaam of hoofd niet wat jij wilt’. Mensen die last hebben van gezondheidsklachten zijn soms al een tijd op zoek naar een oplossing voor hun klachten, met onvoldoende resultaat. Ze zijn afhankelijk van anderen en willen grip krijgen op hun klachten. Voor deze groep mensen kan Revalidatiecentrum Drechtsteden mogelijk een oplossing bieden. Ze hebben bijna 20 jaar ervaring in de begeleiding van mensen met samengestelde, en vaak ingewikkelde klachten.

Talitha Woods, operationeel manager van Revalidatiecentrum Drechtsteden: “Ondanks dat we een revalidatiecentrum zijn dat kleinschalig en persoonlijk werkt, hebben we gemerkt dat het voor mensen soms een grote stap is om te komen revalideren. Door inloopavonden te organiseren, hopen wij mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met ons revalidatiecentrum, zonder dat er verplichtingen bij komen kijken. Er zullen professionals aanwezig zijn waarbij je met al je vragen terecht kunt.”

Wanneer vindt de inloopavond plaats?

 • Datum:
  dinsdag 11 september
 • Tijd:
  van 19.00 uur tot 20.30 uur
 • Adres:
  Berkenhof 100, 3319 WB Dordrecht
 • Telefoonnummer:
  078 – 303 1250

Over Revalidatiecentrum Drechtsteden
Wij zijn een gespecialiseerde kliniek die begeleidt bij de behandeling van zogenaamde somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) met de focus op:

 • Vermoeidheidsklachten
 • Chronische pijnklachten
 • Whiplash
 • Duizeligheid

Revalidatiecentrum Drechtsteden levert individueel maatwerk. “Ons revalidatiecentrum wordt door patiënten ervaren als kleinschalig, niet-klinisch en persoonlijk, waarbij aandacht voor gezondheid, werk en leven voorop staat. We helpen je weer vertrouwen te krijgen in je lichaam. Samen maken we het verschil”.

Sinds begin 2018 heeft Revalidatiecentrum Drechtsteden het NEN-EN 15224 certificaat. Dit betekent dat patiënten gegarandeerd zijn van onze kwaliteit.

Meer informatie over Revalidatiecentrum Drechtsteden: www.revalidatiecentrumdrechtsteden.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Artilleriemonument Dubbeldam verplaatst

DORDRECHT – Na de herinrichting van het Damplein was het Artilleriemonument al een klein stukje opgeschoven. Op verzoek van de Stichting Artilleriemonument Dubbeldam is het nu opnieuw verplaatst. Het monument staat nu net buiten het plein, op de hoek van de Elzenlaan en de Dubbelsteijnlaan-Oost. Deze locatie is geschikter om de jaarlijkse herdenking te houden. Elk jaar in mei wordt de inzet van het artillerieregiment van het Nederlandse leger herdacht die in mei 1940 probeerde de opmars van de Duitsers probeerden te stuiten. Daarbij sneuvelden zes leden van de afdeling. Hun namen zijn op de zuil zijn vermeld.

Actueel

De Dubbel dicht voor renovatie

DORDRECHT – De zwemleskinderen van De Dubbel hebben een brief ontvangen over de langverwachte renovatie van het Dubbeldamse zwembad. Als alles volgens plan verloopt, gaat het bad in september dicht voor de verbouwing. Die moet in juni 2020 afgerond zijn. De hoop is dat vanaf de start van het buitenseizoen in mei van dat jaar weer gezwommen kan worden in De Dubbel.

Actueel

VIDEO: Honderden karpers uitgezet in Dordtse vijvers en singels

DORDRECHT – De visstand in de Dordtse singels en vijvers is de laatste jaren flink uitgedund. Baggerwerkzaamheden, vroeg intredende winters en bevissing door aalscholvers zijn belangrijke oorzaken. De Verenigde Hengelsport Regio Dordt (VHRD), een club met meer dan drieduizend leden, gaat daar verandering in brengen. Zaterdag werden honderden karpers en andere soorten uitgezet bij de vijver naast Winkelcentrum Sterrenburg. Daarna komen de Nassauweg, de Gravensingel, Haaswijkweg en het Simon Vestdijk-erf aan de beurt.