Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Revalidatiecentrum Drechtsteden organiseert inloopavond.

‘Gezond zijn lijkt zo vanzelfsprekend, maar soms doet je lichaam of hoofd niet wat jij wilt’. Mensen die last hebben van gezondheidsklachten zijn soms al een tijd op zoek naar een oplossing voor hun klachten, met onvoldoende resultaat. Ze zijn afhankelijk van anderen en willen grip krijgen op hun klachten. Voor deze groep mensen kan Revalidatiecentrum Drechtsteden mogelijk een oplossing bieden. Ze hebben bijna 20 jaar ervaring in de begeleiding van mensen met samengestelde, en vaak ingewikkelde klachten.

Talitha Woods, operationeel manager van Revalidatiecentrum Drechtsteden: “Ondanks dat we een revalidatiecentrum zijn dat kleinschalig en persoonlijk werkt, hebben we gemerkt dat het voor mensen soms een grote stap is om te komen revalideren. Door inloopavonden te organiseren, hopen wij mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met ons revalidatiecentrum, zonder dat er verplichtingen bij komen kijken. Er zullen professionals aanwezig zijn waarbij je met al je vragen terecht kunt.”

Wanneer vindt de inloopavond plaats?

 • Datum:
  dinsdag 11 september
 • Tijd:
  van 19.00 uur tot 20.30 uur
 • Adres:
  Berkenhof 100, 3319 WB Dordrecht
 • Telefoonnummer:
  078 – 303 1250

Over Revalidatiecentrum Drechtsteden
Wij zijn een gespecialiseerde kliniek die begeleidt bij de behandeling van zogenaamde somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) met de focus op:

 • Vermoeidheidsklachten
 • Chronische pijnklachten
 • Whiplash
 • Duizeligheid

Revalidatiecentrum Drechtsteden levert individueel maatwerk. “Ons revalidatiecentrum wordt door patiënten ervaren als kleinschalig, niet-klinisch en persoonlijk, waarbij aandacht voor gezondheid, werk en leven voorop staat. We helpen je weer vertrouwen te krijgen in je lichaam. Samen maken we het verschil”.

Sinds begin 2018 heeft Revalidatiecentrum Drechtsteden het NEN-EN 15224 certificaat. Dit betekent dat patiënten gegarandeerd zijn van onze kwaliteit.

Meer informatie over Revalidatiecentrum Drechtsteden: www.revalidatiecentrumdrechtsteden.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Parkhuis kiest voor zonne-energie

DORDRECHT – Op het dak van het Parkhuis aan de Haaswijkweg Oost zijn 480 zonnepanelen geplaatst. Ook op het dak van de Werkplaats aan de Egstraat liggen sinds kort zo’n zestig panelen. En daarnaast komen er op het dak van het Dijckhuis voor het einde van het jaar nog eens 166 zonnepanelen. In totaal leveren deze panelen een jaarlijkse besparing op van 18.000 euro op de elektriciteitsrekening van de zorginstelling. De Werkplaats gaat vrijwel geheel op zonne-energie draaien, de hoofdlocatie voor 10 tot 15 procent en het Dijckhuis voor ongeveer 25 procent.

Actueel

Kweekschoolklas na vijftig jaar weer bijeen

DORDRECHT – Vijftig jaar geleden zaten ze samen op de kweekschool in Dordrecht. Eerst aan de Binnen Walevest, later aan de Hugo van Gijnweg. Inmiddels zijn ze allemaal in de zeventig. Tijd voor een reünie, vonden Ger Sels, Bas de Koning, Ed Hanewinckel. Bijna de complete klas werd opgespoord. Gisteren was het moment van weerzien.

Actueel

Megadrukte bij Ladies Night in kerstsfeer

DORDRECHT – Gezien de toeloop woensdagavond tijdens de Ladies Night bij Tuinwereld Dordrecht kijken veel mensen uit naar de feestmaand. Het was zo druk dat het vinden van een parkeerplaats een uitdaging was. Het restaurant moest zelfs tijdelijk de deuren sluiten, omdat anders de wachttijden te veel zouden oplopen. Natuurlijk is er de komende tijd ook nog volop gelegenheid om de kerstsfeer te komen proeven in het tuincentrum aan de Provincialeweg.