Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Revalidatiecentrum Drechtsteden organiseert inloopavond.

‘Gezond zijn lijkt zo vanzelfsprekend, maar soms doet je lichaam of hoofd niet wat jij wilt’. Mensen die last hebben van gezondheidsklachten zijn soms al een tijd op zoek naar een oplossing voor hun klachten, met onvoldoende resultaat. Ze zijn afhankelijk van anderen en willen grip krijgen op hun klachten. Voor deze groep mensen kan Revalidatiecentrum Drechtsteden mogelijk een oplossing bieden. Ze hebben bijna 20 jaar ervaring in de begeleiding van mensen met samengestelde, en vaak ingewikkelde klachten.

Talitha Woods, operationeel manager van Revalidatiecentrum Drechtsteden: “Ondanks dat we een revalidatiecentrum zijn dat kleinschalig en persoonlijk werkt, hebben we gemerkt dat het voor mensen soms een grote stap is om te komen revalideren. Door inloopavonden te organiseren, hopen wij mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met ons revalidatiecentrum, zonder dat er verplichtingen bij komen kijken. Er zullen professionals aanwezig zijn waarbij je met al je vragen terecht kunt.”

Wanneer vindt de inloopavond plaats?

 • Datum:
  dinsdag 11 september
 • Tijd:
  van 19.00 uur tot 20.30 uur
 • Adres:
  Berkenhof 100, 3319 WB Dordrecht
 • Telefoonnummer:
  078 – 303 1250

Over Revalidatiecentrum Drechtsteden
Wij zijn een gespecialiseerde kliniek die begeleidt bij de behandeling van zogenaamde somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijke klachten (SOLK) met de focus op:

 • Vermoeidheidsklachten
 • Chronische pijnklachten
 • Whiplash
 • Duizeligheid

Revalidatiecentrum Drechtsteden levert individueel maatwerk. “Ons revalidatiecentrum wordt door patiënten ervaren als kleinschalig, niet-klinisch en persoonlijk, waarbij aandacht voor gezondheid, werk en leven voorop staat. We helpen je weer vertrouwen te krijgen in je lichaam. Samen maken we het verschil”.

Sinds begin 2018 heeft Revalidatiecentrum Drechtsteden het NEN-EN 15224 certificaat. Dit betekent dat patiënten gegarandeerd zijn van onze kwaliteit.

Meer informatie over Revalidatiecentrum Drechtsteden: www.revalidatiecentrumdrechtsteden.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Verrassing voor zeer trouwe vrijwilliger

DORDRECHT – Nan Noorland-Van Well is maar liefst 25 jaar vrijwilliger bij de Wereldwinkel. “Ze is voor ons al die jaren een belangrijke vrijwilliger geweest”, zegt voorzitter Elly Janssens. “Ze zit in de inkoopgroep, draait winkeldiensten en neem ze ook waar als er plotseling iemand niet kan. Ze organiseert en regelt allerlei dagelijkse zaken, is overal van op de hoogte en weet veel te vertellen over onze fair trade-producten.” Reden genoeg om Nan eens te verrassen. Dat gebeurde maandag met een gezellig (en fotogeniek) teamuitje naar de Pluktuin aan de Kromme Zandweg. Die is normaal gesproken alleen op zaterdagochtend geopend, maar voor Nan (in het midden op de foto) en haar collega’s werd een uitzondering gemaakt.

Actueel

Rioolgemaal voor woning volgend jaar weggehaald

DORDRECHT – Een rioolgemaal dat pal voor een nieuwe woning aan de Hazelaarlaan aan de rand van Dubbeldam werd geplaatst, wordt medio volgend jaar verhuisd naar ergens anders in de nieuwbouwwijk.

Actueel

Kunstwerken presenteren in De Gravin

DORDRECHT – Tot half augustus zijn er schilderijen te zien van Aart van der Weijde in wijkcentrum De Gravin aan de Vijverlaan 1004 in Dubbeldam. Hij is een plaatselijke amateurschilder die voornamelijk met acryl werkt. Wekelijks volgt hij les van kunstenaar Ab Vroegindewei. Vroeger heeft hij ook les gehad van Bart van de Bom en maakte hij vooral aquarellen. Tien jaar geleden ging Aart van der Weijde met pensioen en sindsdien is hij weer actief gaan schilderen.