Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Rijksoverheid start met aanpak eenzaamheid onder ouderen

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) kwam met meer dan veertig organisaties overeen samen te werken aan het tegengaan van eenzaamheid. Dat is te lezen in het actieprogramma Eén Tegen Eenzaamheid. Doel is eenzaamheid onder ouderen eerder te signaleren, te doorbreken en tegen te gaan.

Helaas geeft meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland aan zich in meer of mindere mate eenzaam te voelen. Dat zijn 700.000 mensen. In Dordrecht zijn veel ouderen te vinden in wijken als Sterrenburg en Dubbeldam. Ook daar wordt samengewerkt om eenzaamheid tegen te gaan. De minister zegt daarover: ‘Indringende cijfers. Daar kunnen we ons niet bij neerleggen. We moeten die samenleving weer aan de praat krijgen. Letterlijk.’
De vele organisaties die betrokken zijn bij het pact voor de ouderenzorg, willen gezamenlijk de zorg voor ouderen verbeteren. Een van de speerpunten daarin is de strijd tegen eenzaamheid.
Bekijk hier de informatie over die landelijke samenwerking.

Weten wat er in jouw wijk gebeurt?
In Sterrenburg en Dubbeldam zetten velen zich in om eenzaamheid tegen te gaan. Denk aan Sterrenburgers voor Sterrenburgers en Dubbeldammers voor Dubbeldammers. MEE verzorgt ‘Je bent niet alleen’ en er is nog veel meer. Resto van Harte verzorgt gezellige maaltijden. En er is nog veel meer. Informatie is ook te krijgen via het Sociaal Wijkteam. Voor Sterrenburgers is dat te vinden in Het Sterrenwiel. Dubbeldammers kunnen terecht bij het Sociaal Wijkteam Stadspolders – Dubbeldam.
Bekijk hier de folder met informatie over het Sociaal Wijkteam of kijk eens op www.swtdordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Kermis in Dubbeldam

DORDRECHT – Op het Damplein in Dubbeldam is het van woensdag 25 tot en met zondag 29 april weer tijd voor de jaarlijkse Koningskermis. Naast de attracties zijn er op woensdag en zondag extra activiteiten.

Actueel

VIDEO: Zomers Koningsspelen

DORDRECHT – Onder zomerse weersomstandigheden werden vandaag in het hele land de Koningsspelen gehouden. Onder meer de kinderen van de Julianaschool in Dubbeldam kwamen op het Sportcomplex van Sporting Delta en bij tennisclub TCD in actie. Een prettige bijkomstigheid was dat voor de gelegenheid het buitenbad van De Dubbel geopend was voor een verfrissende duik. Het Dubbeldamse buitenbad is vanaf volgende week officieel open.

Actueel

Beatrixschool beweegt met een doel

DORDRECHT – Ook de kinderen van de Beatrixschool in Dubbeldam kwamen in beweging in het kader van de Koningsspelen. Maar ook om een andere reden: om geld op te halen voor het Fonds Gehandicaptensport. In de afgelopen weken zijn er presentaties in alle groepen gegeven door mensen van een rolstoelbasketbalvereniging uit Ridderkerk. Voor dat doel werd vrijdag een sponsorloop gehouden. Die leverde het indrukwekkende bedrag van 6.000 euro op voor het goede doel.