Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Rijksoverheid start met aanpak eenzaamheid onder ouderen

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) kwam met meer dan veertig organisaties overeen samen te werken aan het tegengaan van eenzaamheid. Dat is te lezen in het actieprogramma Eén Tegen Eenzaamheid. Doel is eenzaamheid onder ouderen eerder te signaleren, te doorbreken en tegen te gaan.

Helaas geeft meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland aan zich in meer of mindere mate eenzaam te voelen. Dat zijn 700.000 mensen. In Dordrecht zijn veel ouderen te vinden in wijken als Sterrenburg en Dubbeldam. Ook daar wordt samengewerkt om eenzaamheid tegen te gaan. De minister zegt daarover: ‘Indringende cijfers. Daar kunnen we ons niet bij neerleggen. We moeten die samenleving weer aan de praat krijgen. Letterlijk.’
De vele organisaties die betrokken zijn bij het pact voor de ouderenzorg, willen gezamenlijk de zorg voor ouderen verbeteren. Een van de speerpunten daarin is de strijd tegen eenzaamheid.
Bekijk hier de informatie over die landelijke samenwerking.

Weten wat er in jouw wijk gebeurt?
In Sterrenburg en Dubbeldam zetten velen zich in om eenzaamheid tegen te gaan. Denk aan Sterrenburgers voor Sterrenburgers en Dubbeldammers voor Dubbeldammers. MEE verzorgt ‘Je bent niet alleen’ en er is nog veel meer. Resto van Harte verzorgt gezellige maaltijden. En er is nog veel meer. Informatie is ook te krijgen via het Sociaal Wijkteam. Voor Sterrenburgers is dat te vinden in Het Sterrenwiel. Dubbeldammers kunnen terecht bij het Sociaal Wijkteam Stadspolders – Dubbeldam.
Bekijk hier de folder met informatie over het Sociaal Wijkteam of kijk eens op www.swtdordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Poffertjes op het Damplein

DORDRECHT – Voor de liefhebbers. Vanaf deze week staat er iedere woensdag en donderdag op het vernieuwde Damplein een poffertjeskraam.

Actueel

Arrestatieteam haalt man op in Dubbeldam

DORDRECHT – Een arrestatieteam heeft vanochtend rond half tien een woning betreden in Dubbeldam. De mannelijke bewoner werd meegenomen door de politie. Een vrouwelijke bewoner en een klein kind werden opgevangen door ambulancepersoneel. Vermoedelijk gaat het om een incident in de relationele sfeer. De politie kon dat vandaag niet bevestigen.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Christa van Jaarsveld stuurde deze aandoenlijke foto van een reiger met jong in het Dubbelmondepark. Ook een mooie of leuke foto gemaakt? Wij zien hem graag binnenkomen via redactie@dordtcentraal.nl.