Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Rijksoverheid start met aanpak eenzaamheid onder ouderen

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) kwam met meer dan veertig organisaties overeen samen te werken aan het tegengaan van eenzaamheid. Dat is te lezen in het actieprogramma Eén Tegen Eenzaamheid. Doel is eenzaamheid onder ouderen eerder te signaleren, te doorbreken en tegen te gaan.

Helaas geeft meer dan de helft van de 75-plussers in Nederland aan zich in meer of mindere mate eenzaam te voelen. Dat zijn 700.000 mensen. In Dordrecht zijn veel ouderen te vinden in wijken als Sterrenburg en Dubbeldam. Ook daar wordt samengewerkt om eenzaamheid tegen te gaan. De minister zegt daarover: ‘Indringende cijfers. Daar kunnen we ons niet bij neerleggen. We moeten die samenleving weer aan de praat krijgen. Letterlijk.’
De vele organisaties die betrokken zijn bij het pact voor de ouderenzorg, willen gezamenlijk de zorg voor ouderen verbeteren. Een van de speerpunten daarin is de strijd tegen eenzaamheid.
Bekijk hier de informatie over die landelijke samenwerking.

Weten wat er in jouw wijk gebeurt?
In Sterrenburg en Dubbeldam zetten velen zich in om eenzaamheid tegen te gaan. Denk aan Sterrenburgers voor Sterrenburgers en Dubbeldammers voor Dubbeldammers. MEE verzorgt ‘Je bent niet alleen’ en er is nog veel meer. Resto van Harte verzorgt gezellige maaltijden. En er is nog veel meer. Informatie is ook te krijgen via het Sociaal Wijkteam. Voor Sterrenburgers is dat te vinden in Het Sterrenwiel. Dubbeldammers kunnen terecht bij het Sociaal Wijkteam Stadspolders – Dubbeldam.
Bekijk hier de folder met informatie over het Sociaal Wijkteam of kijk eens op www.swtdordrecht.nl.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Bewoners Dubbelmonde genieten van concert Pro Patria

DORDRECHT – De bewoners van zorgcomplex Dubbelmonde aan de Koningsstraat werden maandagavond getrakteerd op een openluchtconcert van muziekvereniging Pro Patria. De weersomstandigheden waren uitgesproken goed en vele bewoners hadden zich buiten verzameld, zittend op een terrasstoel of rollator. Normaliter repeteert de vereniging op maandagavond in haar eigen verenigingsgebouw in Dubbeldam, maar ditmaal werd de buitenlucht verkozen om het gevarieerde repertoire ten gehore te brengen. Ook de jonge muzikanten van TOPP (Toekomstorkest Pro Patria) hadden een aandeel in het programma. Na afloop werd het orkest door de activiteitenbegeleiding van Dubbelmonde uitgenodigd om volgend jaar terug te komen en werd deze muzikale avond besloten met een kopje koffie of thee voor alle bezoekers en muzikanten.

Cultuur

Bachproject MOC Dubbelsteyn in stijl afsluiten

DORDRECHT – Ter gelegenheid van de 333ste geboortedag van componist J.S. Bach staat het zomermiddagconcert van Muziekcentrum Dubbelsteyn op zaterdag 23 juni geheel in het teken van deze inspirerende componist. Leerlingen van alle instrumentgroepen zullen solo of als ensemble muziek laten horen van verschillende momenten uit het leven van Bach. Daarnaast zijn de leerlingen en docenten gekleed alsof ze in de tijd van Bach leefden. Het gratis concert vindt plaats in De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70, en begint om 14.30 uur.

Actueel

VIDEO: Bijenvolken verwijderd uit Dubbeldamse woonwijk

DORDRECHT – Imkers zijn van een paar dagen bezig geweest met het verwijderen van twee bijenvolken uit een plantsoen aan de Couperusstraat in Dubbeldam. Het duurde vooral zo lang, omdat het niet om één, maar om twee volken bleek te gaan, vertelt imker Jelle van der Veen.