Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wielrennen door heel Nederland met Cycle for Hope

Van 21 tot 23 juni vindt de zevende editie plaats van het jaarlijkse sponsorevenement Rondje Nederland. In slechts twee dagen tijd fietsen zo’n 150 wielrenners in estafettevorm Nederland rond.

Met deze sportieve uitdaging halen zij geld op voor De Hoop, voor hulp bij verslaving en psychische problemen. Op 23 juni fietsen daarnaast zo’n 100 deelnemers de Toertocht en Ladies Ride in omgeving Dordrecht.

Het afzien op de fiets staat symbool voor het proces dat cliënten van De Hoop doormaken in hun strijd voor een nieuw leven. Dat ervaren ook de deelnemers. Fietser Harm-Jan Bakker: “Mensen bij De Hoop moeten zich continu herpakken om verder te komen. Veerkracht is belangrijk, vooral als er hoop gloort aan de horizon. Door mee te fietsen wil ik uitdragen dat die hoop er voor iedereen is én moet zijn!”
Genoeg te beleven bij de finish

Wie de fietsers wil toejuichen, is van harte welkom bij de finish op zaterdag 23 juni vanaf 15:00 uur (Provincialeweg 70, Dordrecht). De deelnemers van Rondje Nederland finishen dan gezamenlijk met de deelnemers van de Toertocht en Ladies Ride. Deze Toertocht-deelnemers fietsen in één dag 90, 120 (Ladies Ride), 140 of 200 kilometer. Vlak voor de finish is dit jaar een nieuw event voor kids geregeld: de Dikke Banden Race. Kinderen van 6 tot 12 jaar gaan een fietsprestatie aan van 1.5 kilometer; een rondje om Dorp De Hoop.
Cycle for Hope: meedoen kan nog steeds Rondje Nederland, de Toertocht, de Ladies Ride én de Dikke Banden Race maken deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Inschrijven is steeds mogelijk via www.cycleforhope.nl! Ook de inschrijving van de MTB-Marathon, die plaatsvindt van 14-15 september 2018, is geopend.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Parkhuis kiest voor zonne-energie

DORDRECHT – Op het dak van het Parkhuis aan de Haaswijkweg Oost zijn 480 zonnepanelen geplaatst. Ook op het dak van de Werkplaats aan de Egstraat liggen sinds kort zo’n zestig panelen. En daarnaast komen er op het dak van het Dijckhuis voor het einde van het jaar nog eens 166 zonnepanelen. In totaal leveren deze panelen een jaarlijkse besparing op van 18.000 euro op de elektriciteitsrekening van de zorginstelling. De Werkplaats gaat vrijwel geheel op zonne-energie draaien, de hoofdlocatie voor 10 tot 15 procent en het Dijckhuis voor ongeveer 25 procent.

Actueel

Kweekschoolklas na vijftig jaar weer bijeen

DORDRECHT – Vijftig jaar geleden zaten ze samen op de kweekschool in Dordrecht. Eerst aan de Binnen Walevest, later aan de Hugo van Gijnweg. Inmiddels zijn ze allemaal in de zeventig. Tijd voor een reünie, vonden Ger Sels, Bas de Koning, Ed Hanewinckel. Bijna de complete klas werd opgespoord. Gisteren was het moment van weerzien.

Actueel

Megadrukte bij Ladies Night in kerstsfeer

DORDRECHT – Gezien de toeloop woensdagavond tijdens de Ladies Night bij Tuinwereld Dordrecht kijken veel mensen uit naar de feestmaand. Het was zo druk dat het vinden van een parkeerplaats een uitdaging was. Het restaurant moest zelfs tijdelijk de deuren sluiten, omdat anders de wachttijden te veel zouden oplopen. Natuurlijk is er de komende tijd ook nog volop gelegenheid om de kerstsfeer te komen proeven in het tuincentrum aan de Provincialeweg.