Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wielrennen door heel Nederland met Cycle for Hope

Van 21 tot 23 juni vindt de zevende editie plaats van het jaarlijkse sponsorevenement Rondje Nederland. In slechts twee dagen tijd fietsen zo’n 150 wielrenners in estafettevorm Nederland rond.

Met deze sportieve uitdaging halen zij geld op voor De Hoop, voor hulp bij verslaving en psychische problemen. Op 23 juni fietsen daarnaast zo’n 100 deelnemers de Toertocht en Ladies Ride in omgeving Dordrecht.

Het afzien op de fiets staat symbool voor het proces dat cliënten van De Hoop doormaken in hun strijd voor een nieuw leven. Dat ervaren ook de deelnemers. Fietser Harm-Jan Bakker: “Mensen bij De Hoop moeten zich continu herpakken om verder te komen. Veerkracht is belangrijk, vooral als er hoop gloort aan de horizon. Door mee te fietsen wil ik uitdragen dat die hoop er voor iedereen is én moet zijn!”
Genoeg te beleven bij de finish

Wie de fietsers wil toejuichen, is van harte welkom bij de finish op zaterdag 23 juni vanaf 15:00 uur (Provincialeweg 70, Dordrecht). De deelnemers van Rondje Nederland finishen dan gezamenlijk met de deelnemers van de Toertocht en Ladies Ride. Deze Toertocht-deelnemers fietsen in één dag 90, 120 (Ladies Ride), 140 of 200 kilometer. Vlak voor de finish is dit jaar een nieuw event voor kids geregeld: de Dikke Banden Race. Kinderen van 6 tot 12 jaar gaan een fietsprestatie aan van 1.5 kilometer; een rondje om Dorp De Hoop.
Cycle for Hope: meedoen kan nog steeds Rondje Nederland, de Toertocht, de Ladies Ride én de Dikke Banden Race maken deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Inschrijven is steeds mogelijk via www.cycleforhope.nl! Ook de inschrijving van de MTB-Marathon, die plaatsvindt van 14-15 september 2018, is geopend.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Artilleriemonument Dubbeldam verplaatst

DORDRECHT – Na de herinrichting van het Damplein was het Artilleriemonument al een klein stukje opgeschoven. Op verzoek van de Stichting Artilleriemonument Dubbeldam is het nu opnieuw verplaatst. Het monument staat nu net buiten het plein, op de hoek van de Elzenlaan en de Dubbelsteijnlaan-Oost. Deze locatie is geschikter om de jaarlijkse herdenking te houden. Elk jaar in mei wordt de inzet van het artillerieregiment van het Nederlandse leger herdacht die in mei 1940 probeerde de opmars van de Duitsers probeerden te stuiten. Daarbij sneuvelden zes leden van de afdeling. Hun namen zijn op de zuil zijn vermeld.

Actueel

De Dubbel dicht voor renovatie

DORDRECHT – De zwemleskinderen van De Dubbel hebben een brief ontvangen over de langverwachte renovatie van het Dubbeldamse zwembad. Als alles volgens plan verloopt, gaat het bad in september dicht voor de verbouwing. Die moet in juni 2020 afgerond zijn. De hoop is dat vanaf de start van het buitenseizoen in mei van dat jaar weer gezwommen kan worden in De Dubbel.

Actueel

VIDEO: Honderden karpers uitgezet in Dordtse vijvers en singels

DORDRECHT – De visstand in de Dordtse singels en vijvers is de laatste jaren flink uitgedund. Baggerwerkzaamheden, vroeg intredende winters en bevissing door aalscholvers zijn belangrijke oorzaken. De Verenigde Hengelsport Regio Dordt (VHRD), een club met meer dan drieduizend leden, gaat daar verandering in brengen. Zaterdag werden honderden karpers en andere soorten uitgezet bij de vijver naast Winkelcentrum Sterrenburg. Daarna komen de Nassauweg, de Gravensingel, Haaswijkweg en het Simon Vestdijk-erf aan de beurt.