Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wielrennen door heel Nederland met Cycle for Hope

Van 21 tot 23 juni vindt de zevende editie plaats van het jaarlijkse sponsorevenement Rondje Nederland. In slechts twee dagen tijd fietsen zo’n 150 wielrenners in estafettevorm Nederland rond.

Met deze sportieve uitdaging halen zij geld op voor De Hoop, voor hulp bij verslaving en psychische problemen. Op 23 juni fietsen daarnaast zo’n 100 deelnemers de Toertocht en Ladies Ride in omgeving Dordrecht.

Het afzien op de fiets staat symbool voor het proces dat cliënten van De Hoop doormaken in hun strijd voor een nieuw leven. Dat ervaren ook de deelnemers. Fietser Harm-Jan Bakker: “Mensen bij De Hoop moeten zich continu herpakken om verder te komen. Veerkracht is belangrijk, vooral als er hoop gloort aan de horizon. Door mee te fietsen wil ik uitdragen dat die hoop er voor iedereen is én moet zijn!”
Genoeg te beleven bij de finish

Wie de fietsers wil toejuichen, is van harte welkom bij de finish op zaterdag 23 juni vanaf 15:00 uur (Provincialeweg 70, Dordrecht). De deelnemers van Rondje Nederland finishen dan gezamenlijk met de deelnemers van de Toertocht en Ladies Ride. Deze Toertocht-deelnemers fietsen in één dag 90, 120 (Ladies Ride), 140 of 200 kilometer. Vlak voor de finish is dit jaar een nieuw event voor kids geregeld: de Dikke Banden Race. Kinderen van 6 tot 12 jaar gaan een fietsprestatie aan van 1.5 kilometer; een rondje om Dorp De Hoop.
Cycle for Hope: meedoen kan nog steeds Rondje Nederland, de Toertocht, de Ladies Ride én de Dikke Banden Race maken deel uit van het sponsorevenement Cycle for Hope. Inschrijven is steeds mogelijk via www.cycleforhope.nl! Ook de inschrijving van de MTB-Marathon, die plaatsvindt van 14-15 september 2018, is geopend.

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Bachproject MOC Dubbelsteyn in stijl afsluiten

DORDRECHT – Ter gelegenheid van de 333ste geboortedag van componist J.S. Bach staat het zomermiddagconcert van Muziekcentrum Dubbelsteyn op zaterdag 23 juni geheel in het teken van deze inspirerende componist. Leerlingen van alle instrumentgroepen zullen solo of als ensemble muziek laten horen van verschillende momenten uit het leven van Bach. Daarnaast zijn de leerlingen en docenten gekleed alsof ze in de tijd van Bach leefden. Het gratis concert vindt plaats in De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70, en begint om 14.30 uur.

Actueel

VIDEO: Bijenvolken verwijderd uit Dubbeldamse woonwijk

DORDRECHT – Imkers zijn van een paar dagen bezig geweest met het verwijderen van twee bijenvolken uit een plantsoen aan de Couperusstraat in Dubbeldam. Het duurde vooral zo lang, omdat het niet om één, maar om twee volken bleek te gaan, vertelt imker Jelle van der Veen.

Actueel

Bijenvolken verwijderd uit Dubbeldamse woonwijk

DORDRECHT – Imkers zijn van een paar dagen bezig geweest met het verwijderen van twee bijenvolken uit een plantsoen aan de Couperusstraat in Dubbeldam. Het duurde vooral zo lang, omdat het niet om één, maar om twee volken bleek te gaan, vertelt imker Jelle van der Veen.