Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Winnaar KANJER 2016 zeventienkoppige schoonmaakploeg bij VV Dubbeldam

19-01-2017 | Het afgelopen jaar is er maandelijks een (groep) KANJER(S) in het zonnetje gezet. Zij zetten zich vrijwillig in voor de wijk en/of buren. Voor kinderen, ouderen, blinde- en slechtziende mensen, theater, de kerk, sport, het zwembad en school. Dubbeldam heeft op haar favoriete KANJER gestemd. Wethouder Rinette Reynvaan onthulde in Het Parkhuis de winnaar van “KANJER 2016” in Dubbeldam.

Zie hier het nieuwsitem van RTV Dordrecht, eventueel ook hier terug te zien op de You Tube pagina van MEE Drechtsteden.

Onthulling winnaar

In verband met ziekte kwam wethouder Rinette Reynvaan in de plaats van Karin Lambrechts. Na een mooie, inleidende toespraak onthulde zij de winnaar van “KANJER 2016”. Dit zijn de KANJERS van NOVEMBER geworden: de zeventienkoppige schoonmaakploeg van Voetbalvereniging Dubbeldam. Wat ze precies met het prijzengeld gaan doen, horen we later in het jaar. Het wordt in ieder geval goed besteed om de boel schoon, heel en veilig te houden!

Zie hier het fotoalbum van MEE Drechtsteden Oost en hier foto’s op DubbeldamStart.

Tweede plaats

De ploeg stond ook nog even stil bij Loïs, het tienjarige meisje dat twee keer in de week zwerfafval prikt. De mannen vonden dat zij ook een prijs verdient. Ze is op een mooie tweede plaats geëindigd. Na de onthulling spraken de KANJERS met elkaar over hun initiatieven en een mogelijk vervolgproject, KANJER van de STRAAT. Hun waardevolle input wordt meegenomen in het netwerkoverleg van Thuis ‘op’ Dubbeldam. Wordt vervolgd!

AD artikel - 20 januari 2017

Aanvullend hier een artikel van AD de Dordtenaar. Zie ook wijkkrant De nieuwe Dubbeldammer (bezorging 1 maart).

Meer weten?

Alle KANJERS van Dubbeldam op een rij | E: Melissa.Pang@MeeDrechtsteden.nl | Netwerkpartners Thuis ‘op’ Dubbeldam: Gemeente Dordrecht, Het Parkhuis, R-Newt, Helpende Handen, Dordt Sport, Politie, Trivire, Dubbelmonde, Gravenhorst, Sociaal Team, MEE Buurtwerk Oost

kanjers-bedankt-dubbeldam-2016

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Tweewielrijders gewaarschuwd op Damplein

Handhaving Dordrecht controleert de laatste week regelmatig op overtredingen door fietsers op het Damplein.

Actueel

Thuis in Stadspolders en Dubbeldam

DORDRECHT – In de wijken Stadpolders en Dubbeldam wordt vrijdag weer een nieuwe editie van wijkmagazine Thuis in Stadspolders & Dubbeldam huis-aan-huis verspreid. Ook deze uitgave staat weer vol met uiteenlopende verhalen uit deze wijken. Onze redacteur ging langs op basisschool Geert Groote, interviewde de 62-jarige bodybuildingkampioen Willy Heuser en ging langs in de showtuin van Steenplaza. Verder aandacht voor de loopgroep Stadspolders en de bijzondere Gambia-reis die enkele examenleerlingen van het Insula College jaarlijks maken. Tips voor een volgende editie? Mail ze naar redactie@dordtcentraal.nl. Wie niet in Dubbeldam woont, maar wel graag het wijkmagazine wil lezen, kan de digitale versie terugvinden op www.dordtcentraal.nl (‘Lees specials online’).

Actueel

Koffie met een Cop voortaan bij De Plus

DORDRECHT – Het maandelijkse spreekuur van de wijkagenten van Dubbeldam wordt vanaf deze maand gehouden in Plus ’t Lam aan de Dubbelsteynlaan West 86-92. Er is van locatie gewisseld, de Koffie met een Cop werd tot nu toe in de bibliotheek in de Gravenhorst gehouden, omdat wijkagenten Esmeralda Folkersma en Linda van Zwieten nog meer mensen willen bereiken en een breder publiek. Donderdag 5 september zijn de wijkagenten van 14.00 tot 15.00 uur aanwezig in Plus ’t Lam.