Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wordt u onze nieuwe bemiddelaar?

U loopt uw straat in en zwaait naar de buurvrouw, ze glimlacht en steekt haar hand op. Gedachteloos stapt u uw woning binnen. Stelt u zich nu eens voor dat de buurvrouw u negeert, of dat u ruzie met elkaar hebt. Dit kan thuiskomen stressvol maken en het woonplezier laten verdwijnen. Lijkt het u leuk om buren te helpen om hun conflict samen op te lossen? Dan zoeken wij u!

Wat is buurtbemiddeling?
Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog opstapelen en het woongenot en de leefbaarheid in een buurt aantasten. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld geluidsoverlast, rommel of verschillende leefwijzen. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Een buurtbemiddelaar spreekt beide buren en begeleidt ze bij het onderling oplossen van hun conflict.

Buurtbemiddelaar
Kunt u goed luisteren? Bent u geïnteresseerd in het verhaal achter een klacht of probleem? Vindt u het een uitdaging om mensen in gesprek te brengen? We zijn op zoek naar mensen die beschikken over goede sociale vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven.

Training en begeleiding
Het is boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost u gemiddeld enkele, door u zelf te plannen, uren per maand. U krijgt een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. (Deze training vindt plaats op…) Naast de training ontvangt u begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Interesse?

Meldt u dan aan bij Nilüfer Çankaya via telefoonnummer 078 750 89 69 of per e-mail buurtbemiddeling@meeplus.nl

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Dubbeldammer (86) nuchter onder confrontatie met inbreker: ‘Ik laat mij geen angst aanpraten’

DORDRECHT – Twee dagen na dato beseft Karel Rombout zich dat het ook allemaal heel anders af had kunnen lopen. “Hij had ook een mes uit de keukenla kunnen pakken en me overhoop kunnen steken. Dan kun je nog zoveel praatjes hebben, maar ben je natuurlijk nergens.” Aan de confrontatie die de 86-jarige Dubbeldammer zondagochtend had met een inbreker hield hij gelukkig geen ernstige verwondingen over. De schade aan zijn woning aan de Rechte Zandweg, waar hij al sinds 1966 woont, wordt hersteld en de dader en zijn handlanger zitten in een politiecel. Rombout blijft opvallend nuchter onder het gebeuren: “Ik laat mij geen angst aanpraten.”

Actueel

VIDEO: Verplaatsing veelbesproken rioolgemaal van start

DORDRECHT – Na jaren van (juridisch) getouwtrek tussen gemeente en de bewoner van een woning aan de Hazelaarweg heeft de rechter in februari vorig jaar het finale oordeel geveld: het rioolgemaal dat sinds eind 2018 voor de Dubbeldamse nieuwbouwwoning stond, moet weg. Dat gemaal stond door een fout pal voor de deur geparkeerd, waartegen de bewoner in verweer kwam. Wat volgde kreeg al snel veel weg van een soap. Uiteindelijk werd de gemeente teruggefloten en moet het gemaal verplaatst worden. Deze kostbare en ingrijpende klus is nu gestart en is naar verwachting over twee maanden klaar. (Foto’s en video: Stolk Fotografie)

Actueel

Aanrijding op vernieuwd kruispunt Provincialeweg

DORDRECHT –  Bij het vernieuwde kruispunt Provincialeweg, Dubbelsteynlaan Oost en Ploegstraat is vanmorgen door een inschattingsfout een verkeersongeluk gebeurd. Er vielen geen gewonden maar er was wel behoorlijk wat blikschade aan drie auto’s.