Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wordt u onze nieuwe bemiddelaar?

U loopt uw straat in en zwaait naar de buurvrouw, ze glimlacht en steekt haar hand op. Gedachteloos stapt u uw woning binnen. Stelt u zich nu eens voor dat de buurvrouw u negeert, of dat u ruzie met elkaar hebt. Dit kan thuiskomen stressvol maken en het woonplezier laten verdwijnen. Lijkt het u leuk om buren te helpen om hun conflict samen op te lossen? Dan zoeken wij u!

Wat is buurtbemiddeling?
Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog opstapelen en het woongenot en de leefbaarheid in een buurt aantasten. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld geluidsoverlast, rommel of verschillende leefwijzen. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Een buurtbemiddelaar spreekt beide buren en begeleidt ze bij het onderling oplossen van hun conflict.

Buurtbemiddelaar
Kunt u goed luisteren? Bent u geïnteresseerd in het verhaal achter een klacht of probleem? Vindt u het een uitdaging om mensen in gesprek te brengen? We zijn op zoek naar mensen die beschikken over goede sociale vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven.

Training en begeleiding
Het is boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost u gemiddeld enkele, door u zelf te plannen, uren per maand. U krijgt een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. (Deze training vindt plaats op…) Naast de training ontvangt u begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Interesse?

Meldt u dan aan bij Nilüfer Çankaya via telefoonnummer 078 750 89 69 of per e-mail buurtbemiddeling@meeplus.nl

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Verrassingsconcerten van ToBe bij woonzorgcentra

DORDRECHT – ToBe cultuurcentrum verraste dinsdag de bewoners van drie woonzorgcentra in Dordrecht met een concert van ‘Cultuurvisites in de tuin’. Gitarist en zanger Jirre Stoutjesdijk speelde Hollandse hits voor de deur van Het Waterwiel, Het Polderwiel (beide van Het Spectrum) en het Polderhuis (Het Parkhuis).

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Twee ijsvogels delen een visje in Dubbeldam. Een prachtig plaatje, vastgelegd door D.C. Morks. Ook een mooie, lieve of grappige foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Nieuwe wijkmagazines

DORDRECHT – In Stadspolders en Dubbeldam wordt vandaag huis-aan-huis een nieuwe editie van Thuis in Stadspolders & Dubbeldam bezorgd. Ook deze editie staat weer vol met verhalen uit beide wijken, met deze keer onder meer aandacht voor de nieuwbouw bij Het Parkhuis, het tweede leven dat Gemaal ‘t Vissertje krijgt en nieuws van wijngaard Bilderhof en uit Winkelcentrum Bieshof. Volgende week woensdag wordt in postcode 3311 een nieuwe Dordt Centrum bezorgd, het wijkmagazine voor en over de Dordtse binnenstad.