Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wordt u onze nieuwe bemiddelaar?

U loopt uw straat in en zwaait naar de buurvrouw, ze glimlacht en steekt haar hand op. Gedachteloos stapt u uw woning binnen. Stelt u zich nu eens voor dat de buurvrouw u negeert, of dat u ruzie met elkaar hebt. Dit kan thuiskomen stressvol maken en het woonplezier laten verdwijnen. Lijkt het u leuk om buren te helpen om hun conflict samen op te lossen? Dan zoeken wij u!

Wat is buurtbemiddeling?
Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog opstapelen en het woongenot en de leefbaarheid in een buurt aantasten. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld geluidsoverlast, rommel of verschillende leefwijzen. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Een buurtbemiddelaar spreekt beide buren en begeleidt ze bij het onderling oplossen van hun conflict.

Buurtbemiddelaar
Kunt u goed luisteren? Bent u geïnteresseerd in het verhaal achter een klacht of probleem? Vindt u het een uitdaging om mensen in gesprek te brengen? We zijn op zoek naar mensen die beschikken over goede sociale vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven.

Training en begeleiding
Het is boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost u gemiddeld enkele, door u zelf te plannen, uren per maand. U krijgt een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. (Deze training vindt plaats op…) Naast de training ontvangt u begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Interesse?

Meldt u dan aan bij Nilüfer Çankaya via telefoonnummer 078 750 89 69 of per e-mail buurtbemiddeling@meeplus.nl

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Wie blijft droog en wie gaat nat?

DORDRECHT – Komende zaterdag is het weer tijd voor Rommeldam in Dubbeldam, één van de grootste rommelmarkten van de regio. Traditioneel vond op de woensdag daaraan voorafgaand het boegsprietvechten plaats op het plein bij De Rank. Leerlingen van twee Dubbeldamse basisscholen, de Julianaschool en Beatrixschool, gingen met elkaar de hilarische strijd aan op de balk boven de bak met water. Het doel: de tegenstander er vanaf meppen en een nat pak bezorgen. (Foto’s: Stolk Fotografie)

Actueel

Koningsdag in de wijken: gezellig druk

Koningsdag is op diverse plekken in Dordrecht uitbundig gevierd. Op de verschillende vrijmarkten in de wijken was het erg druk. De mensen hadden er duidelijk weer zin in na twee jaar corona.

Actueel

Lezersfoto

DORDRECHT – Carol La Porte en haar man wonen in Dubbeldam en genieten regelmatig van het uitzicht vanaf de watertoren. ‘Afgelopen zondag waaide het flink, maar boven op de watertoren was het heerlijk stil. Foto’s zijn altijd mooi vanaf de toren, maar dit vind ik gewoon een heerlijk, zonnig, echt Hollandse plaatje!’ Dat vonden wij ook. Ook een mooie foto gemaakt? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!