Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Wordt u onze nieuwe bemiddelaar?

U loopt uw straat in en zwaait naar de buurvrouw, ze glimlacht en steekt haar hand op. Gedachteloos stapt u uw woning binnen. Stelt u zich nu eens voor dat de buurvrouw u negeert, of dat u ruzie met elkaar hebt. Dit kan thuiskomen stressvol maken en het woonplezier laten verdwijnen. Lijkt het u leuk om buren te helpen om hun conflict samen op te lossen? Dan zoeken wij u!

Wat is buurtbemiddeling?
Ruzies of problemen tussen buren kunnen hoog opstapelen en het woongenot en de leefbaarheid in een buurt aantasten. Veelvoorkomende problemen zijn bijvoorbeeld geluidsoverlast, rommel of verschillende leefwijzen. Buurtbemiddelaars worden ingezet als buren er samen niet uitkomen. Een buurtbemiddelaar spreekt beide buren en begeleidt ze bij het onderling oplossen van hun conflict.

Buurtbemiddelaar
Kunt u goed luisteren? Bent u geïnteresseerd in het verhaal achter een klacht of probleem? Vindt u het een uitdaging om mensen in gesprek te brengen? We zijn op zoek naar mensen die beschikken over goede sociale vaardigheden, die onbevooroordeeld naar anderen kunnen luisteren en in een conflict onpartijdig kunnen blijven.

Training en begeleiding
Het is boeiend, nuttig en afwisselend vrijwilligerswerk. Het kost u gemiddeld enkele, door u zelf te plannen, uren per maand. U krijgt een tweedaagse training in het voeren van bemiddelingsgesprekken. (Deze training vindt plaats op…) Naast de training ontvangt u begeleiding van een coördinator, bijscholing en er is geregeld uitwisseling van ervaringen met de collega-bemiddelaars.

Interesse?

Meldt u dan aan bij Nilüfer Çankaya via telefoonnummer 078 750 89 69 of per e-mail buurtbemiddeling@meeplus.nl

 

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Lezersfoto: Zon zakt door Zuidendijk

DORDRECHT – Eén van de inzendingen van Jarine Moret-Provily, genomen vanaf het fietspad in de Nieuwe Dordtse Biesbosch. De ondergaande zon boven de Zuidendijk en Dubbeldam. Ook een mooie foto gemaakt? Of een grappige? Of een schattige? Stuur hem naar redactie@dordtcentraal.nl!

Actueel

Airco vat vlam

Eind van de middag is er brand uitgebroken in een woonwagen aan De essen in Dubbeldam. De brand bleef beperkt tot het bijgebouw.

Actueel

Verdachte van steekpartij in Dubbeldam langer vast

DORDRECHT – De 39-jarige vrouw die wordt verdacht van de steekpartij aan de Seringenstraat in Dubbeldam, waarbij in de nacht van donderdag op vrijdag drie kinderen onder de tien jaar en een man van 53 gewond raakten, blijft in ieder geval twee weken langer in hechtenis. Dat bepaalde de rechter-commissaris vandaag. De vrouw wordt verdacht van poging doodslag.