Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zonnebloem Regio Dordrecht organiseert 10e Roll-Over

Mensen voor wie, door fysieke beperkingen, een wandeling niet vanzelfsprekend is kunnen op donderdag 7 juni 2018 deelnemen aan een Roll-Over in Dordrecht. Deze keer vindt de wandeling plaats in het oude, maar tevens nieuwe gebied in de buurt van de Stadswerven. Er wordt een volledig  rolstoeltoegankelijke route uitgezet van ongeveer 4 kilometer. Natuurlijk zijn ook gebruikers van een scootmobiel of rollator van harte welkom. Tijdens deze wandeling staan het leggen van contacten en gezelligheid centraal.

De start is om 14.00 uur. Afloop zal ergens rond 15.45 uur zijn. Voor deelnemers zonder rolstoel heeft de organisatie mogelijkheden. Informeer er naar bij onderstaande adressen. Ook voor een duwer kan worden gezorgd. Wel dient men zelf voor het vervoer van en naar restaurant Khotinsky aan het Energieplein zorg te dragen.

De wandeling voert de deelnemers door het interessante gebied van de Stadswerven. Na afloop zal er in het restaurant Khontinsky een drankje en een lekkernij worden aangeboden. Deze Roll-Over wordt mede mogelijk gemaakt door de Rotary-Club, Ames en Jumbo Sterrenburg.

Wanneer je interesse hebt, kun je je – tijdig, tot uiterlijk 7 juni – aanmelden bij deze adressen:

Henk Geleijns: telefoon: 06–80115749

Email: mailto:henkgeleijns@upcmail.nl

Hans Otten: telefoon: 078–6171300

Email: mailto:j.otten12@chello.nl

Corrie Alblas: telefoon: 078-6512972

Email: mailto:corriealblas51@gmail.com

Jaqueline de Lange: telefoon: 078-6133600

Email: mailto:llmdelange@gmail.com

Rob van der Sijde: telefoon: 078-6175451

Email: robvandersijde@upcmail.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Cultuur

Bachproject MOC Dubbelsteyn in stijl afsluiten

DORDRECHT – Ter gelegenheid van de 333ste geboortedag van componist J.S. Bach staat het zomermiddagconcert van Muziekcentrum Dubbelsteyn op zaterdag 23 juni geheel in het teken van deze inspirerende componist. Leerlingen van alle instrumentgroepen zullen solo of als ensemble muziek laten horen van verschillende momenten uit het leven van Bach. Daarnaast zijn de leerlingen en docenten gekleed alsof ze in de tijd van Bach leefden. Het gratis concert vindt plaats in De Wijnstok, Dubbelsteynlaan West 70, en begint om 14.30 uur.

Actueel

VIDEO: Bijenvolken verwijderd uit Dubbeldamse woonwijk

DORDRECHT – Imkers zijn van een paar dagen bezig geweest met het verwijderen van twee bijenvolken uit een plantsoen aan de Couperusstraat in Dubbeldam. Het duurde vooral zo lang, omdat het niet om één, maar om twee volken bleek te gaan, vertelt imker Jelle van der Veen.

Actueel

Bijenvolken verwijderd uit Dubbeldamse woonwijk

DORDRECHT – Imkers zijn van een paar dagen bezig geweest met het verwijderen van twee bijenvolken uit een plantsoen aan de Couperusstraat in Dubbeldam. Het duurde vooral zo lang, omdat het niet om één, maar om twee volken bleek te gaan, vertelt imker Jelle van der Veen.