Voor en door buurtbewoners.

Buurtnieuws

Zonnebloem Regio Dordrecht organiseert 10e Roll-Over

Mensen voor wie, door fysieke beperkingen, een wandeling niet vanzelfsprekend is kunnen op donderdag 7 juni 2018 deelnemen aan een Roll-Over in Dordrecht. Deze keer vindt de wandeling plaats in het oude, maar tevens nieuwe gebied in de buurt van de Stadswerven. Er wordt een volledig  rolstoeltoegankelijke route uitgezet van ongeveer 4 kilometer. Natuurlijk zijn ook gebruikers van een scootmobiel of rollator van harte welkom. Tijdens deze wandeling staan het leggen van contacten en gezelligheid centraal.

De start is om 14.00 uur. Afloop zal ergens rond 15.45 uur zijn. Voor deelnemers zonder rolstoel heeft de organisatie mogelijkheden. Informeer er naar bij onderstaande adressen. Ook voor een duwer kan worden gezorgd. Wel dient men zelf voor het vervoer van en naar restaurant Khotinsky aan het Energieplein zorg te dragen.

De wandeling voert de deelnemers door het interessante gebied van de Stadswerven. Na afloop zal er in het restaurant Khontinsky een drankje en een lekkernij worden aangeboden. Deze Roll-Over wordt mede mogelijk gemaakt door de Rotary-Club, Ames en Jumbo Sterrenburg.

Wanneer je interesse hebt, kun je je – tijdig, tot uiterlijk 7 juni – aanmelden bij deze adressen:

Henk Geleijns: telefoon: 06–80115749

Email: mailto:henkgeleijns@upcmail.nl

Hans Otten: telefoon: 078–6171300

Email: mailto:j.otten12@chello.nl

Corrie Alblas: telefoon: 078-6512972

Email: mailto:corriealblas51@gmail.com

Jaqueline de Lange: telefoon: 078-6133600

Email: mailto:llmdelange@gmail.com

Rob van der Sijde: telefoon: 078-6175451

Email: robvandersijde@upcmail.nl

Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Sloop gestart bij Parkhuis

DORDRECHT – De voormalige zusterflat van Het Parkhuis, het mortuarium, het facilitaire centrum en kantoren rond het verpleeghuis aan de Haaswijkweg Oost 69A worden gesloopt. De bedoeling is dat over drie jaar nieuwbouw gerealiseerd is op de plekken waar nu gesloopt wordt. Die nieuwbouw zal ruimte bieden om alle 108 bewoners van Het Parkhuis een eigen wooneenheid te geven. Deze week is gestart met het sloopwerk.

Actueel

Artilleriemonument Dubbeldam verplaatst

DORDRECHT – Na de herinrichting van het Damplein was het Artilleriemonument al een klein stukje opgeschoven. Op verzoek van de Stichting Artilleriemonument Dubbeldam is het nu opnieuw verplaatst. Het monument staat nu net buiten het plein, op de hoek van de Elzenlaan en de Dubbelsteijnlaan-Oost. Deze locatie is geschikter om de jaarlijkse herdenking te houden. Elk jaar in mei wordt de inzet van het artillerieregiment van het Nederlandse leger herdacht die in mei 1940 probeerde de opmars van de Duitsers probeerden te stuiten. Daarbij sneuvelden zes leden van de afdeling. Hun namen zijn op de zuil zijn vermeld.

Actueel

De Dubbel dicht voor renovatie

DORDRECHT – De zwemleskinderen van De Dubbel hebben een brief ontvangen over de langverwachte renovatie van het Dubbeldamse zwembad. Als alles volgens plan verloopt, gaat het bad in september dicht voor de verbouwing. Die moet in juni 2020 afgerond zijn. De hoop is dat vanaf de start van het buitenseizoen in mei van dat jaar weer gezwommen kan worden in De Dubbel.