Nieuws van dordtcentraal uit uw wijk.

Actueel

Man aangehouden voor overval op twee supermarkten

DORDRECHT – De politie heeft een 51-jarige man aangehouden als verdachte van de overval op twee Dordtse supermarkten. Die vonden gisteravond plaats. Eerst overviel een man rond 20.30 uur onder dreiging van een vuurwapen de Albert Heijn in Winkelcentrum Bieshof. Kort erna vond er een gewapende overval plaats op de Plus in Dubbeldam. Gisteravond uitte de politie op basis van opgegeven signalementen dat het in beide gevallen om dezelfde dader zou kunnen gaan. De recherche onderzoekt de overvallen verder en doet nogmaals een oproep aan mensen die mogelijk meer informatie of camerabeelden hebben.

Actueel

Sinterklaasintocht in Dubbelsteynpark

DORDRECHT – Ook dit jaar brengt Sinterklaas een bezoek aan Dubbeldam. De Dubbeldamse Oranjevereniging heeft voor de ontvangst van de goedheiligman een bijzondere locatie uitgezocht. De sint en zijn gevolg worden aanstaande zaterdagavond 25 november welkom geheten in de Dubbelsteynpark. (Archieffoto: Stolk Fotografie).

Actueel

Samen Leuk Oud Worden in Dubbeldams hofje

DORDRECHT – De vereniging Samen Leuk Oud Worden houdt woensdag 29 november een informatiebijeenkomst over het woonproject aan de Prunuslaan in Dubbeldam.

Actueel

Winnende wijkbomen

DORDRECHT – De winnende bomen van de eerste Dordtse wijkboomverkiezingen zijn bekend. In Stadspolders, Wielwijk en Dubbeldam konden wijkbewoners hun favoriete boom nomineren. De verkiezing is een initiatief van de Bomenridders, maar in de jury zaten ook mensen van het IVN, de gemeente en Woonbron. “De winnende bomen komen op de gemeentelijke bomenlijst en mogen minstens honderd jaar blijven staan”, vertelt Bomenridder Peter Raggers. “De gemeente heeft beloofd er alles aan te doen om ze gezond oud te laten worden.” (Foto’s: Stolk Fotografie).

112-nieuws

Onrust na enorme explosie in Dubbeldamse wijk

DORDRECHT – Maandag werd er nog veel nagepraat over de enorme explosie die afgelopen zondag rond 03.00 uur plaats vond aan de Magnoliastraat in Dordrecht. De ravage is met daglicht goed te zien, zo ligt de gevel van de woning eruit en staat het pand op instorten. De woning wordt inmiddels permanent bewaakt. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van de explosie en vraagt getuigen zich te melden. Maandagmiddag zijn er steigers geplaatst om het huis te stutten. (Foto’s: Stolk Fotografie).